'Natuur lost het op'

Deze zomer berichtten we over een vossengezin dat huis hield in het oostelijk deel van de gemeente. Een moedervos met drie jongen werd met enige regelmaat gespot op de akkers van de Bovenlanden, jagend op prooi danwel luierend in het zonnetje. Menig bewoner, beschikkend over een kippenren, kreeg onaangekondigd nachtelijk bezoek van rovers waarna er van de kippenpopulatie weinig overbleef. Sommige bewoners in het gebied konden de vossen daarom wel schieten.

Afgelopen week trok 'iets roodbruins' de aandacht van seringenkweker Maarten Alderden. Achter de schoeiing van zijn akker dobberde een dode vos. Eenmaal op het droge bleek het een kadaver van een jong exemplaar. Het nuchtere commentaar van de kweker: "Wij hebben hier de uitspraak: geen getob, de natuur lost het op." 

Hoe het dier precies aan zijn eindje kwam, is gissen. In elk geval is er nu een vos minder die kippen steelt. De natuur mag wat Alderden betreft nog verder zijn gang gaan. De vos ligt op de akker als gedekte tafel voor aaseters.

Foto Maarten Alderden

(advertentie)

 

 

1 Reactie

  • Jaap Maars :

    Heb via/via de commentaren op facebook gelezen en weer gelukkig geworden van het feit dat ik geen lid van die club ben. Er zijn toch veel trieste mensen.


Add a Comment