'Onkruid' rond insectenhotel keurig gemaaid

Een insectenhotel onderhouden vraagt heel wat geduld. Niet alleen vanwege het wachten op gasten, ook van hoe de omgeving er mee omgaat. Nadat het onderkomen op Stokkeland in mei van dit jaar door brandstichting werd verwoest maar gelukkig twee maanden later weer werd opgebouwd, was het afgelopen week opnieuw schrikken voor Yvette Koehler, de buurtbewoner die zich heeft opgeworpen als toezichthouder.

Tijdens haar dagelijkse wandeling met hond trof ze het gras rondom het insectenhotel strak gemaaid aan. Alsof het de tennisbanen van Wimbledon betrof. En dat was nou net niet de bedoeling. De paaltjes, juist geplaatst om de veldbloemen en lavendel rondom het hotel te beschermen tegen grasmaaimachines, hebben niet geholpen. Wel tegen de gemotoriseerde maaier maar als er vervolgens iemand met de trimmer langs gaat om alles wat er nog  groeit weg te maaien, is daar natuurlijk geen kruid tegen gewassen.

"Sorry insecten, jullie zullen wat langer geduld moeten hebben," aldus Yvette op Facebook.

Inmiddels heeft ze 'de kwestie' aangekaart bij de opzichter van De Meerlanden, die verantwoordelijk is voor het onderhoud. Die liet weten hier ook niet vrolijk van te worden en in gesprek te gaan met de verantwoordelijke maaier.

Yvette zelf heeft hoop dat de gemaaide Lavendel wel weer op zal komen en is van plan nieuw bloemenzaad te strooien in het voorjaar. Net als de insecten zal Yvette dus ook geduld moeten hebben.

(Foto Yvette Koehler)

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment