Opgefriste korenmolen kan weer vooruit

Korenmolen De Leeuw wordt na een verbouwing weer feestelijk geopend. Op zaterdag 27 oktober zal oud-burgemeester Hoffscholte de vang lichten en de molen in werking zetten. Net zoals hij deed bij de opening in april 1996.
 
De molenwinkel op de begane grond is ingrijpend gewijzigd. Met een nieuwe ‘hut’ (molenaarstaal voor keuken / zitruimte), nieuwe kasten en nieuwe verlichting heeft de molenwinkel een nieuwe, frisse uitstraling gekregen.
 
Op de eerste zolder is de expositieruimte opnieuw ingericht en op de tweede zolder is een nieuw voorraadhok en werkruimte gekomen. Deze opfrisbeurt is mogelijk geworden doordat de gemeente Aalsmeer, eigenaar van de molen en de stichting die de molen beheert, dit gezamenlijk hebben opgepakt.
 
Regels strenger
De molen is sinds de heropening in 1996 altijd goed onderhouden, maar het interieur van de molen is nooit veranderd. In die periode zijn onder meer de hygiëneregels wel steeds strenger geworden. Echter, het verpakken van de meelproducten gebeurde nog altijd in de verkoopruimte. Nu kan het vulwerk voortaan in een speciale afgesloten ruimte plaats vinden. En met de komst van een elektrische molensteen, die kan worden ingezet wanneer de wind het laat afweten, kan de molen ook professionele klanten bedienen. Met deze verbouwing en volledige herinrichting van de winkel en de werkruimte is de molen weer bij de tijd en kan zij vooruit.
 
Tijdelijke voorziening opgeheven
Tijdens de verbouwing was het verkooppunt van de molen tijdelijk gevestigd in een leegstaand winkelpand in de Zijdstraat. Aan deze tijdelijke voorziening op nummer 37 komt met de feestelijke heropening een einde. Vanaf 27 oktober is de verkoop van de molenproducten gewoon weer op de bekende tijden: zaterdag van 13:00 tot 16:00 en dinsdag van 13:00 tot 16:30. Maar nu vanuit de verbouwde molenwinkel.
 
Tekst st. Korenmolen De Leeuw, foto archief AV
 
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment