Oranje watertoren geeft signaal af

Het heeft niets te maken met de plaatsing van het nationale voetbaleftal voor het EK 2020 en er is ook geen prins of prinses geboren. De reden dat de watertoren van 25 november tot 10 december oranjeverlicht boven de Westeinder en Aalsmeer uitstraalt heeft te maken met een actie waarbij aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen. 

De wereldwijde actie, geïnitieerd door de VN en de organisaties Zonta, Soroptimist International, draagt de naam 'Orange the World'. Tijdens deze actie worden wereldwijd belangrijke gebouwen in een oranje licht gezet om zo aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Oranje wordt gezien als de kleur van de dageraad die aanbreekt en staat voor een hoopvolle toekomst voor vrouwen en meisjes zonder geweld. Wereldwijd krijgen nog steeds één op de drie vrouwen te maken met seksueel geweld.

Receptie

Ook Aalsmeer doet aan de actie mee. Het initiatief komt van Lucie Hofman van de Soroptimistenclub Ronde Venen/Uithoorn en CDA-raadslid Thirsa van der Meer. Zij hebben het voor elkaar gekregen om de Watertoren gedurende twee weken oranje uit te laten lichten. Op maandag 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, wordt er een receptie gehouden in De Oude Veiling. Vanaf 20:00 uur is hier een bijeenkomst waar burgemeester Gido Oude Kotte en Lucie Hofman wat zullen vertellen over dit onderwerp.

Foto archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel