Pramenrace ging 'Back to the Future'

Het pruttelde, stoomde, dreunde en deinde dat het een lieve lust was. De optocht der optochten was zoals ieder jaar weer een groot spektakel. Met 150 bont versierde pramen door Ringvaart, Westeinder en slootjes zorgde zaterdag voor een hoop plezier bij deelnemers en toeschouwers. Het thema 'Back to the Future' was op creatieve wijze uitgebuit waarbij verwijzingen naar de beroemde film uit de jaren '80 niet ontbraken.

De route was anders dan voorgaande jaren. Aanpassing was nodig vanwege de situatie met de Aardbeienbrug die om veiligheidsredenen gestut is en daarom te laag om onderdoor te varen. En de finish was dit jaar niet op het Praamplein maar tegenover het Fort aan de Aalsmeerderdijk. Aan het einde van de dag zorgde een vloot van pramen voor een afterparty bij de Ringvaartbrug. Daar klonterden enkele tientallen platbodems samen tot een spontaan soort Aquapalooza.

Zie onder de advertentie van de Kunstroute een impressie. Foto's van de race zijn van Jaap Maars, van het Pramenontbijt van Laurens Niezen.

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment