Seringenparkgroep verrast Verburg met fotoboek

De Werkgroep Behoud Seringenpark heeft wethouder Ad Verburg vorige week dinsdag een fotoboek overhandigd over de initiatieven en activiteiten van de groep. Volgens de wethouder heeft de werkgroep “veel gedaan voor het mooie park”.

Dat het park, dat – en dat is uitzonderlijk – meer dan honderd variëteiten seringen telt, niet 'mooi' meer was, was juist de aanleiding voor Greet Vaneman en Hansje Havinga eind 2011 om in actie te komen. Sindsdien hebben ze bergen werk verzet, met medegroepsleden Sjaak Koningen, Magda van der Schilden en Martin Smit en met hulp van vele andere vrijwilligers. De samenwerking tussen gemeente en werkgroep is volgens Verburg en Vaneman open en “heel prettig”.

Daadkracht
Tot de laatste daden van de vrijwilligers behoren het baggeren van de vijvers, het snoeien van de rozen, het verzorgen van informatieborden en het aanbrengen van spreuken op drie banken (voor de vierde bank zoekt de groep nog naar een sponsor).

Ook konden ze met geld van Eigen Haard een vissteiger aan de Molenvliet (laten) aanleggen. De beelden in het fotoboek getuigen van de vele activiteiten en gebeurtenissen in en om het Seringenpark, dat de werkgroep op de valreep van de ondergang wist te redden.

Motie Seringenpark
Ook de gemeenteraad deed een duit in het zakje door precies een jaar geleden unaniem een VVD-motie over het Seringenpark te omarmen. Daarin staat een oproep om de seringenperken snel beter te draineren en om “binnen enkele maanden” met een totaalplan voor het park te komen. De laatste oproep vond Verburg toen “overbodig”, want gemeente en werkgroep waren er al samen mee bezig.

Korte tijd later zijn de “natte voeten” van de seringen verholpen. Het totaalplan, inclusief de “financiële vertaalslag van de maatregelen”, is nu zover gevorderd dat het “binnenkort” naar de gemeenteraad gaat. Dat kondigt de gemeente aan.

Foto: v.l.n.r. wethouder Ad Verburg en de werkgroepleden Sjaak Koningen, Magda van der Schilden, Hansje Havinga en Greet Vaneman. (foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel