Snoezelen door TeamTimmerman

TeamTimmerman, een groep wielrenners en lopers, haalt ieder jaar geld op voor een lokaal goed doel. Dit jaar was dat Stichting Dag van je Leven, die ze onlangs konden verblijden met een mooie cheque van € 4.086,66.

De cheque werd aan het bestuur van Dag van je Leven overhandigd tijdens een gezellig samenzijn in Café Op de Hoek in Kudelstaart. Veel leden van TeamTimmerman waren hierbij aanwezig.

Activiteiten
De leden hebben het afgelopen jaar op de Koningsmarkt gestaan in Aalsmeer en door de verkoop van artikelen, bloemen en planten hebben ze geld opgehaald. Ook was er een prijsvraag die voor extra opbrengsten zorgde.

In september werd de jaarlijkse fietstocht Tour de Poel georganiseerd waar veel mensen verschillende afstanden konden fietsen. Ook dit zorgde voor veel sponsorgeld.

Snoezelbus
De donatie wordt ingezet voor de meest kwetsbare groep gehandicapten van Stichting Ons Tweede Thuis, mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zij kunnen eigenlijk nooit naar de activiteiten van Dag van je Leven komen en daarom werd er iets bedacht voor bij hen op de locatie. Het werd de zogenaamde Snoezelbus, een initiatief vanuit de zorg. De bus rijdt heel Nederland rond waarin ontspannen kan worden.

Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen en maakt het leven van kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een stuk leuker. De ontspanning die ze in de Snoezelbus ervaren heeft een positief effect op hun stemming en gedrag. Hun zintuigen worden op een leuke manier geprikkeld. De bedoeling is om de snoezelbus langs een aantal locaties van Ons Tweede Thuis te laten rijden.

Prettige samenwerking
Rob Langelaan, die als voorzitter van Stichting Dag van je Leven de cheque in ontvangst mocht nemen, is erg blij met het mooie bedrag. “We vinden het fantastisch dat deze sportieve groep mensen iets wil betekenen voor hun medemens met een verstandelijke beperking. We hebben de samenwerking met TeamTimmerman als zeer prettig ervaren en zijn ze ontzettend dankbaar. Vooral de Tour de Poel vonden we erg gezellig.

Nu kunnen we ook iets betekenen voor gehandicapten waarvoor het vaak lastig is om iets prettigs te bedenken. Maar zeker ook zij verdienen iets speciaals.”

Tekst Ilse Zethof

Foto's: Een groot deel van TeamTimmerman en bestuur Dag van je Leven. Voorzitter Rob Langelaan van Dag van je Leven ontvangt de cheque uit handen van Ivo Peters (foto's Richard Zethof)

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel