Sursum Corda sprankelt in De Spil

En weer was het Sursum Corda, zaterdagavond in samenwerking met de Uithoornse muziekvereniging KNA de zaal van De Spil in Kudelstaart wist te enthousiasmeren met een sprankelende muziekavond. Een avond in het teken van vrolijke muziek en zang. In april overheerste op het jubileumconcert nog het licht-klassieke repertoire, zaterdag had de 91-jarige gastvereniging gekozen voor een meer eigentijds programma.

Er waren duidelijk minder belangstellenden in de zaal dan bij het voorjaarsconcert toen het Amstel Gospel Choir zijn opwachting maakte maar de aanwezigen die in de herfstige avond zaterdag wel naar Kudelstaart waren gekomen, konden dit keer volop genieten van een muzikaal festijn dat zelfs hier en daar nog tot een vrolijk dansje in de zaal leidde.

In de stemming
De vertrouwde aanwezigheid van ladyspeaker Alma de Jong, die met heldere stem het reprtoire aankondigde en toelichtte, bleek ook deze avond weer onmisbaar en zo kwam het publiek bij het openingsnummer Dixieland Jamboree in een arrangement van John Warrington al direct in de stemming. Grepen de fanfare- en harmonie-orkesten in vroegere tijden nog graag eens terug op  Dichter und Bauer of wilden ze ons meenemen naar de Kloostertuin van Ketelbey, dit keer waren het heerlijk swingende nummers waarmee bijvoorbeeld een halve eeuw geleden The Beatles ons lokten zoals Can't Buy me Love, het tweede nummer op het programma waarbij we kennis konden maken met het zogenaamde gelegenheidskoor.
 
Beethoven
Er was deze avond veel afwisseling. Zo werden we al snel in Andalusische sfeer ondergedompeld bij het populaire Malaguena van de Cubaanse componist Lecuona, daalde postuum ook nog eventjes Ludwig von Beethoven in ons midden bij het ook in het voorjaarsconcert gespeelde Rockin'Elise en liet Lianda van der Schilden ons een staaltje hogere zangkunst horen in het door haar gezongen Like a Prayer. Vlak overigens ook de andere zangers/zangeressen niet uit, want met name Mirelle Verheijen wist de zaal mee te slepen met het I will follow him. Ook Anoek Backer en Marjolein Bravenboer droegen hun steentje bij. En het was wederom Mirelle Verheijen die het publiek ineens meenam naar het overbekende Edelweisz.
 
Zingende nonnen
Knap van Sursum Corda om ook deze avond in dit jubileumjaar weer een concert vol verrassingen te brengen, want wie kijkt er niet verbaasd als onverwacht enkele devote, zingende nonnen op het podium verschijnen, der schöne blaue Donau figuurlijk door de zaal stroomt, de wilde tijd van Grease ons nauwelijks op de stoel kan houden en ook Nick van der Jagt een indrukwekkend Sway laat horen.

Proms Kudelstaart, Sursum Corda, KNA, het Promskoor, de solisten, de muzikanten; ze kunnen tevreden terugzien op een spetterende jubileumjaar en met name het Aalsmeerse 91-jarige Sursum Corda wensen we nog vele succesvolle muzikale jaren toe.

Tekst: Leni Paul, Foto's Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Foto de Boer))

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment