Triade treft het met buitenruimte

Nog een weekje vakantie en dan beginnen de scholen weer. Misschien dat niet alle kinderen staan te trappelen om het vakantieritme te verlaten maar voor de leerlingen van de voormalige Wegwijzer en Hoeksteen is het toch iets om naar uit te kijken. Ze gaan voor het eerst naar hun nieuwe schoolgebouw aan de Dreef. Voor de vakantie hebben de meeste kinderen al een kijkje genomen. Straks begint het echte werk.

Echt werk leveren ook de inrichters van de buitenruimte. Rondom de hele school wordt speelruimte aangelegd. Diverse glijbanen, heuveltjes en avontuurlijke toestellen moeten ervoor zorgen dat de kinderen buiten lestijd om genoeg uitdaging hebben om te bewegen. Ook de contouren van een voetbalpleintje zijn al zichtbaar. Beide scholen laten op hun vorige locaties uitzonderlijke mooie schoolpleinen achter. Begrijpelijk dat er dus bij de nieuwe school ruim gecompenseerd wordt.

Waar in het recente verleden nieuwe schoolgebouwen als De Mikado (Oosteinde) en De Rietpluim (Kudelstaart) met een kaal schoolplein werden opgeleverd, en daar pas na vele jaren invulling aan kon worden gegeven, heeft Triade het dus getroffen. De kinderen, ook die van kinderopvang Solidoe, komen het nieuwe schooljaar in een gespreid bedje.

Foto's: een rondje Triade toont aan dat er flink aan de buitenruimte wordt gewerkt. Foto's en tekst Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Foto De Boer.

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment