Twee weekjes 'rust' door onderhoud Aalsmeerbaan

Met ingang van gisteravond is het twee weken lang rustig in de lucht boven Aalsmeer. Schiphol voert tot en met zondagavond 13 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan de Aalsmeerbaan. Tijdens deze werkzaamheden volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit.

De Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan of Schiphol-Oostbaan worden gedurende deze periode gebruikt als alternatief. Het baangebruik zal in de nacht niet afwijken door het onderhoud aan de Aalsmeerbaan. Overigens kan de Zwanenburgbaan wel in Zuidelijke richting gebruikt worden waardoor met name het westelijke deel van Aalsmeer alsnog hinder ondervindt.

Werkzaamheden
Tijdens het reguliere onderhoud aan de Aalsmeerbaan vernieuwt Schiphol waar nodig het asfalt en de baanmarkeringen. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Ook worden de lampen van de Aalsmeerbaan gewassen en indien nodig vervangen.

Het asfalt van de rijbaan naar de Aalsmeerbaan wordt vervangen, net als de rijbaanverlichting en afwateringsgoten. Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. In verschillende ploegen wordt 24 uur per dag gewerkt om te zorgen dat de Aalsmeerbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Naast het regulier onderhoud aan de Aalsmeerbaan vindt er tot en met woensdag 16 oktober aanvullend onderhoud plaats aan een rijbaan naar de Aalsmeerbaan. De verwachting is dat deze werkzaamheden geen versterkend effect hebben op het baangebruik.

Bewoners met vragen
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met  informatie- en klachtencentrum BAS. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website. BAS stuurt ook een mail met informatie over de werkzaamheden aan alle bewoners die eerder hebben laten op de hoogte te willen blijven. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto archief AV

(advertentie)

3 Reacties

  • Angelique Spring in t veld :

    En laten we dan na deze 2 weken rust eens net als de boeren 1-10 een vuist maken met de 12.976 huishoudens in Aalsmeer en Kudelstaart ook voor de mensen en Gemeente die zich hard maken om de groei tegen te gaan .
    En laat al deze huishoudens nu gewoon heel simpel via de site BAS eens een paar meldingen per week doen het kost je amper een minuut per dag en mij is verteld dat er echt na gekeken wordt vanuit het Ministerie .
    Want als het vlees en de cappuccino al niet meer mag dan is het toch te gek dat wij in Aalsmeer nog meer onder de fijn stof en decibels komen te zitten en ook op de plekken waar je vroeger niemand hoorde over de overlast komen ze nu steeds meer over en dat wordt alleen maar erger .Maar je kan dit niet voor elkaar krijgen als het überhaupt al lukt om het te gaan redden met 150 man/vrouw die naar het Gemeentehuis kwamen jl. en zo staat de Gemeente ook niet sterk als een ieder maar blijft roepen het helpt toch niets meer ?maar wel in de wandel gangen een ieder hoort dat ze er gek van woorden maar niets melden of doen waar dan ook ?En nee wij/ik zijn ook geen mensen die met een spandoek op de startbaan gaan staan en nee voor de voorstanders van Schiphol wij zijn niet tegen Schiphol dat staat hier totaal los van .
    Maar wij moeten niet het nieuwe Groningen gaan worden waar je woning ook niets meer waard is als het hier onleefbaar wordt en dan wordt er altijd heel hard geroepen denk aan de economie nu ook wij horen bij de economie en als er al een onderzoek moet komen voor de flora en fauna of de verlichting langs de snelwegen wel weer aan mag voor de dieren dan denk ik toch dat er ergens iets niet goed gaat ? Dus als v.b.gisteren die stoere boeren naar Den Haag dan moet het voor 12.000 huishouden een makkie zijn om zich te melden bij BAS en een vuist te maken dat genoeg ook echt genoeg is en groei onacceptabel .

Add a Comment