Uitgelaten tijdens sponsorloop

Alsof de vierdaagse was begonnen. Honderden scholieren wandelden gistermiddag van VMBO de Groenstrook naar de Molenvliet waar ze deelnamen aan een sponsorloop voor het goede doel. Een invasie waar de bewoners van dit deel van Aalsmeer-Zuid wel even van opkeken.

Aanstichter van de sponsorloop was Groenstrookdocent Nederlands en Geschiedenis Job Hulsbos die eerder deze week op AalsmeerVandaag al aankondigde wat het doel is van de actie. Hij wil 10.000 euro bij elkaar halen en vervolgens een marathon gaan lopen in Ethiopië ter bestrijding van armoede in dat land. Na gisteren kan hij ongeveer 3500 euro bij zijn al vergaarde bedrag van 4500 euro optellen. Het streefbedrag komt dus in zicht.

Verkort rooster
De leerlingen van de school waren bijzonder uitgelaten. Blij dat het deze dag een verkort lesrooster was en opogetogen dat ze iets anders mochten doen dan in een klaslokaal zitten. Op de hoek van de Molenvliet en Geylwijckerweg gaf wethouder Robbert-Jan van Duijn het startschot waarna hij moest oppassen zelf niet onder de voet te worden gelopen.

Krampverschijnselen
De ronde van twee kilometer ging via de Middenweg en Aalsmeerderweg weer terug naar de Molenvliet. Voor de meeste jongeren een behoorlijke uitdaging waarbij menig atleet met krampverschijnselen te kampen kreeg. Hulsbos zelf, al behoorlijk afgetraind, liep de ronde meerdere keren. Zelfs nog een keer tegen de richting in om iedereen persoonlijk aan te moedigen. En een laatste rondje om te helpen met het opruimen van de afzettingen en finishvlag.

Tekst en foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de Westplas.

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment