Vervanging Aardbeienbrug start in september

Nog een paar weken te gaan en dan wordt eindelijk aangevangen met de werkzaamheden aan de Aardbeienbrug. Om precies te zijn start aannemer H. van Steenwijk op maandag 23 september met de werkzaamheden. Inclusief de voorbereidingen denkt Van Steenweek zo'n zes maanden bezig te zijn.

De in 2018 aan de onderkant versterkte brug zal in zijn geheel worden vervangen. De bovenbouw, een beeldbepalend dorpsgezicht, zal plaats maken voor een replica. 

Omleiding
Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren zal een deeltje van de Aardbeiensloot worden gedempt zodat een omleiding voor het verkeer kan worden gerealiseerd. Deze omleiding wordt eenrichtingsverkeer, waarbij het verkeer door middel van verkeerslichten geregeld wordt.
 
Inloopavond
Om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren is er op woensdag 4 september een inloopavond georganiseerd. Deze vindt plaats op De Historische Tuin, van 19:00 tot 21:00 uur. Aanwezige medewerkers van de gemeente en van de aannemer staan klaar voor de belangstellenden om nadere toelichtingen te geven en voor het beantwoorden van vragen.
 
Tekst Mariëlle Wegman 
 
Afbeeldingen: de aarbeienbrug in volle glorie en in de tekst de tekening van de omleiding (archief AalsmeerVandaag).
 
(advertentie)

2 Reacties

Add a Comment