Verwachte stormschade bleef uit

Code oranje was afgegeven, Schiphol schrapte 75 vluchten, de uitrukploeg van Brandweerkazerne Aalsmeer was er klaar voor: de eerste zomerstorm van 2018 kwam eraan. Gisteren verliep de dag bladstil, als ware het de spreekwoordelijke 'stilte voor de storm'.

Het heeft behoorlijk gewaaid. Desondanks leek het over het algemeen met een sisser af te lopen en bleef de verwachte stormschade uit. Op sociale media troffen we een foto van een opengewaaide brievenbus. Brandweerman Joost de Vries, tevens eigenaar van de getroffen brievenbus, gaf aan zijn handen vol te hebben aan het redden van huis en haard.

In de problemen
Ondanks alle weerwaarschuwingen via diverse media, was toch niet iedereen op tijd van het water af. Vlak nadat de wind aantrok is een zeilbootje met drie opvarenden op de Westeinder in de problemen gekomen en omgeslagen. De drie hebben op eigen kracht de kant weten te bereiken. De brandweer heeft het zeilbootje naar de haven gesleept.
 
Foto's: Voorpagina: de brandweer onderweg naar het omgeslagen zeilbootje (foto Laurens Niezen); bovenaan artikel: brandweer sleept zeilbootje naar veilige haven (foto brandweer Aalsmeer); inzetfoto: de stormschade van Joost de Vries (foto Joost de Vries) 
 
(advertentie)
 

 

Geen reacties

Add a Comment