Volgend jaar is Triade klaar

Het is, wanneer je het bouwterrein nu overziet, moeilijk te bevatten maar volgens de deskundigen kan het nieuwe gebouw voor IKC Triade, toch echt in augustus volgend jaar in gebruik worden genomen. Woensdagmorgen werden in aanwezigheid van alle betrokken partijen de eerste stenen gelegd.

Van diverse kanten waren in opvallend geelgroene t-shirts gestoken kinderen in optocht naar de bouwplaats gewandeld. Vanaf het nabij gelegen Triade Hornmeer en Solidoe De Stek was het een kwestie van de Dreef oversteken. Kinderen van Triade Zuid moesten er een kwartiertje langer voor uittrekken. De contouren van hun toekomstige school zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. Heel anders dan twee en een half jaar geleden toen de kinderen hier ook stonden en het bouwterrein nog gewoon een voetbalveld was met een tribune.

De ruim 400 kinderen stil krijgen om te luisteren naar toespraken was voor Solidoemanager Nicole de Ridder en schooldirecteur Laura van Rossen onbegonnen werk. Ze hielden het daarom kort.

Goede basis
Laura van Rossen prees de betrokkenheid van de wethouders, in het bijzonder Gertjan van der Hoeven die de plannen door een aantal 'kritische momenten op het gebied van financiering' moest zien te loodsen. "Elke keer heb jij je ingezet zodat het project haalbaar werd. Dank voor je betrokkenheid en gedrevenheid bij jeugdzaken om kinderen een goede basis voor de maatschappij te bieden," aldus de directeur.

En richting nieuwe wethouder Van Duijn: "We zijn allebei op 14 mei begonnen in Aalsmeer, dus dat schept alvast een band. Vanuit je thuissituatie heb je het onderwijs meegekregen met een vader en broer die hierin werkzaam zijn en je bent laten weten een groot voorstander van de intergrale aanpak te zijn omdat daarmee een vloeiende dagbesteding wordt aangeboden en alle informatie over kinderen gedeeld kan worden."

Afbreekbare ballonnen
Toen was het de beurt aan de kinderen Milou, Emeris en Emily om de stenen, troffels en cement ter hand te nemen en onder leiding van een professionele bouwvakker de stenen langs het lijntje te leggen. Daarna mochten de om de bouwplaats opgestelde kinderen hun ballonnen in de kleuren van het Triadelogo loslaten.

Aan de ballonnen kaartjes met namen van de kinderen en hun wens voor de school. Zowel de ballonnen als de touwtjes waar de naamkaartjes aan bevestigd waren, zo benadrukte directeur Van Rossen, vervaardigd van afbreekbaar materiaal. 

Diverse keren is de bouw opgeschoven, maar nu de fundering klaar is en de eerste stenen gelegd, kan het snel gaan. De oplevering is over ruim een jaar gepland.

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment