Wateroverlast?! Niet voor iedereen

Na al die zonneschijn snakten de planten en bloemen naar een regenbuitje. Maar dat het met bakken uit de hemel zou komen vallen, is voor met name al die vakantievierders en campinggasten niet fijn. De kinderen op de foto lieten zich niet kisten door de regen en gingen gewoon buitenspelen.

Op verschillende plaatsen is er sprake van wateroverlast, zoals op het Praamplein en de Uiterweg. In café De Praam, dat met de achterzijde aan het Praamplein ligt, was het hozen geblazen. Bij de gemeente kwamen al veel meldingen binnen. Vooral over putten die ontstopt moeten worden.

Update 16.00 u
Op het Raadhuisplein gebeurt nog weinig, getuige deze foto van vanmiddag toen de zon al scheen. Misschien sloeg een vertwijfelde tweet van Erik van Itterzon de spijker op zijn kop: “Raadhuisplein nog steeds (goeddeels) onder water. Laatste daadkrachtige ambtenaar nu ook vertrokken?”

Wateroverlast melden
Heeft u last van wateroverlast? Laat het de gemeente weten op telefoonnummer 0297-387575. Zij noteren de klacht en zetten De Meerlanden in.

Het wordt al lichter boven Aalsmeer en Kudelstaart. Maar of het droog blijft vandaag is de vraag. Hond uitlaten? Nu is de tijd.

Foto: (boven) Kudelstaartse kinderen laten zich niet tegenhouden door 'een buitje' (foto Ilse Zethof), (midden) Raadhuisplein om half vier (foto Jan Daalman), (beneden) het Praamplein stond al snel blank (foto Frans Huijbregts).

 

Eén reactie

  1. Putten ontstoppen? Dat klinkt heel erg als achterstallig onderhoud. Of is het raar om te denken dat de gemeente de putten regelmatig controleert en zo nodig schoonmaakt. Zodat de put kan doen waar ‘ie goed in is, het afvoeren van water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel