Wennen op nieuwe site, natuurlijk

Leuk hopelijk voor u als bezoeker, deze nieuwe website. Maar wel even wennen. We proberen het u in elk geval zo eenvoudig mogelijk te maken. Hieronder volgt een kleine uitleg. Overigens is dít de allerbeste manier om de site te leren kennen en snel te wennen: zelf overal rondsnuffelen bij de diverse menu's en knoppen.

Aalsmeer Vandaag is, naar onze wensen, gebouwd door FIQAS Software. Het Aalsmeerse bedrijf heeft er een in onze ogen prettige, rustige en overzichtelijke website van gemaakt. Met een Aalsmeerse uitstraling, die behalve in het nieuws ook tot uiting komt in de kleuren én in het door Femke Lania ontworpen logo. Prominent bovenin de nieuwskolom plaatsen we (bijna) altijd een foto, die herkenbaar Aalsmeers zal zijn.

Het Laatste nieuws van Aalsmeer Vandaag staat altijd rechtsboven in enkele trefwoorden onder de groene balk.

Verticale menu's
De verticale, grijze menu's vormen de basis van Aalsmeer Vandaag. Daar treft u het nieuws, servicerubrieken en algemene gegevens over Aalsmeer aan. Het menu dat u aanklikt, kleurt rood. Onder Cultuur, Sport en Politie wordt specifiek nieuws over die onderwerpen weergegeven.

Nog niet alle verticale menu's zijn in werking. Binnenkort lanceren we een ingezondenbrievenrubriek onder Brieven. Vroeg in 2014 komen we met het menu Recreatie, met de lente en de zomer voor de boeg. Verder zullen we zo snel mogelijk de menu's Winkelen en Zakelijk uitbreiden.

Horizontale menu's
De horizontale menubalk geeft u informatie over de makers van Aalsmeer Vandaag, wijst u op contact- en adverteermogelijkheden en biedt een activiteitenagenda. De Agenda moet een stevige pijler van de site worden. De eerste tijd staan er vooral (semi)culturele en (semi)maatschappelijke activiteiten op. Maar het is onze bedoeling binnen afzienbare termijn een breed publiek te bedienen, met zoveel mogelijk activiteiten op uiteenlopende terreinen. (Help ons daarbij alstublieft, door ons input te leveren!).

Op de horizontale menubalk zijn binnenkort ook fotoreportages te zien, onder Foto's. Ook komt er een Video-menu. Er is inmiddels een reportageserie gepland rond de komende raadsverkiezingen.

Archief
Sommige menu's op de homepage zullen voor zich spreken. De Archief-knop behoeft enige uitleg. Daar is nieuws te vinden dat de afgelopen jaren verschenen is op Nieuws over Aalsmeer, de voorganger van Aalsmeer Vandaag. Dat betekent dat u bij diverse onderwerpen kunt lezen wat er eerder speelde. Het archief is nog bescheiden ingevuld, maar we willen het graag verder uitbouwen.

U kunt helemaal rechtsbovenin bij het vergrootglaspictogram zoektermen opgeven. Verder zijn we ook op Twitter en Facebook actief. Als u helemaal naar beneden scrollt, vindt u rechtsonder het Colofon en de Disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel