Westplas Mavo voor modern en uitdagend onderwijs

(Advertorial) Na de open dag op de Groenstrook, is het komende donderdag de beurt aan de Westplas Mavo, eveneens onderdeel van het Wellant College. Wat maakt deze school de moeite waard? We vroegen het Debbie van Grieken, docent wiskunde, schoolopleider en leerjaarbegeleider.

“Ons sterke punt is dat we in tegenstelling tot veel andere scholen in de omgeving, echt een mavo zijn. Daarnaast bieden we voor al onze leerlingen wel een mavo-/havo-onderbouw aan. Aan het eind van klas 2 is er de mogelijkheid over te stappen naar 3-havo op het Hermann Wesselink College in Amstelveen. Iedereen heeft bij ons evenveel kans om door te stromen naar de havo. Wie niet naar de havo gaat, volgt bij ons vanaf klas 3 vmbo-t. We worden ook zeer gewaardeerd omdat we een modern ingerichte en minder massale school zijn waar iedereen elkaar snel kent,” aldus van Grieken.

Projectonderwijs en Businessklas
Van Grieken zegt dat de school trots is op het projectonderwijs en de themaklas ‘Businessklas’. Hoe gaat dat in zijn werk? “Tijdens project werk je een aantal uren per week in kleine groepjes aan ‘uitdagingen’, grote opdrachten, die je al samenwerkend uitwerkt. De leerling mag zelf deze opdrachten uitkiezen en met elkaar in overleg over de aanpak. Je werkt altijd binnen een bepaald thema, zoals ‘De Wereld’, ‘Jij en je lichaam’ of ‘Sport en bewegen’.”

Wie kiest voor de Businessklas, volgt volgens Van Grieken geen lessenproject. “Je krijgt theorielessen, volgt praktijklessen, gaat op bedrijfsbezoek en volgt gastpresentaties. Met je docent bereid je allerlei activiteiten voor, zoals ouderavonden, markten of de open dag. Hierbij leer je hoe je reclame maakt, waar je allemaal rekening mee moet houden en leer je de basis voor het opzetten van een eigen bedrijf.”

iPad
Bij Wellant wordt in de eerste twee klassen geleerd met behulp van de iPad. Volgens Van Grieken niet alleen leuker maar ook uitdagender: “Dat betekent dat je op je eigen manier en in je eigen tempo kunt leren. Dit doen we op een interactieve en spannende manier. Als het gemakkelijk gaat, werk je vooruit of krijg je andere opdrachten op jouw niveau. Als je het moeilijk vindt, krijg je extra hulp. Een tablet helpt hierbij. Je docent ziet direct welke vragen goed en niet goed beantwoord zijn, waar je goed in bent en waar je extra aandacht bij nodig hebt.”

Een ander niet onbelangrijk voordeel is dat dankzij de iPad de schooltas stukken lichter is. “Het kan wel zeven kilo schelen,” aldus de wiskundedocent.

Eco-schools
De Westplas mavo is een Eco-School. Daarmee wordt benadrukt dat iedereen op school bewust een keuze kan maken op het gebied van behoud en verbetering van de leefomgeving. Dat wordt bijvoorbeeld zichtbaar in een watertappunt voor het vullen van drinkwaterflesjes en een gescheiden afvalsysteem. Ook houdt de school er een zeer zuinig printbeleid op na en worden leerlingen met positieve beloning gestimuleerd de school omgeving netjes te houden.

Aanmelden
Op woensdagmiddag 14 maart zit het Westplasteam klaar om de inschrijvingen in ontvangst te nemen.

Meer informatie
Sfeer proeven of meer weten over de Westplas Mavo? Iedereen is van harte welkom tijdens de open avond op donderdag 15 februari, van 18.30 – 20.30 uur.

1e J.C. Mensinglaan 40 Aalsmeer - 0297 325244 – westplas@wellant.nl www.wellantwestplasmavo.nl

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment