Ziekenhuis Amstelland van ziek naar beter

Op de dag van verschijnen van ons artikel over een 'omval-dreiging' van Ziekenhuis Amstelland, trad hetzelfde ziekenhuis later die dag met een persbericht naar buiten. Er zijn afspraken gemaakt met zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid die ertoe moeten leiden dat het ziekenhuis binnen drie jaar weer gezond is.

Het ziekenhuisbestuur zegt proactief contact te hebben opgenomen met de zorgverzekeraars. In het persbericht en op de website van het ziekenhuis valt te lezen dat betreffende partijen een intensief traject met elkaar hebben doorlopen. Het uitblijven van de jaarrekening was niet de enige oorzaak van het feit dat het ziekenhuis op nummer één stond als 'omval-kandidaat'; de problemen waren bij bestuur en verzekeraars al langer bekend.

Afspraken
Aalsmeerse patiënten van het Amstelland kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. Volgens de afspraken die het ziekenhuis met de zorgverzekeraars heeft gemaakt, moet het Amstelland over drie jaar uit de financiële problemen zijn. Tijdens deze periode is de medische - en vaak specialistische - zorg gegarandeerd.
 
Tekst en foto's: Mariëlle Wegman
 
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment