Zwieren, zwaaien en suikerspinnen

Met de komst van de kermis kwam ook het voorjaar en ging het carnaval. Wat een prachtige timing. En dat de mensen er zin in hadden bleek wel uit de drukte op woensdagmiddag.

Woensdag is het traditioneel de eurodag waarbij veel attracties met flinke korting betreden kunnen worden. De naam 'eurodag' wekt overigens een verwachting die niet door iedere exploitant waar gemaakt kan worden, maar feit is dat de kermis op woensdag en zondag een stuk voordeliger is.

Misselijkmakend
De schooljeugd kwam deze middag dan ook massaal naar de Dreef. Gretig om te draaien, zwieren, zwaaien, prijzen te winnen en voor het vele suikergoed dat vanuit verleidelijke kramen werd aangeboden. Bezoekers misten wel de publiekstrekker van de laatste jaren: de 'Cyber One'. Die had dit keer plaats gemaakt voor een andere misselijkmakende draaiconstructie. De 'Rocket', een apparaat dat de inzittenden niet alleen over de kop slingert maar tegelijk ook nog eens alle kanten op draait. Kom daar maar eens zonder braakneigingen uit. Nieuw op de Aalsmeerse kermis zijn ook de 'Volcano', de 'Star Wars' en de dansende koffiekopjes. Maar liefst negen mechanische atrracties telt het kermisterrein. Dat is wel eens minder geweest. Zaterdag om 22.00 uur is er het traditionele vuurwerk dat gratis door iedereen bekeken kan worden.
 
Foto's Arjen Vos (AV) Zie ook de galerie  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel