Amazing Amateurs in de prijzen

Zaterdag werd de 'Ik Toon Maand' officieel afgesloten met de prijsuitreiking in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Een maand lang waren er op initiatief van KCA en het Cultuurpunt werken van lokale amateurkunstenaars in de etalages in dorp te bewonderen. Een vakjury kende drie prijzen toe aan even zoveel amateurkunstaars.

Dankzij de aanwezigheid van muziekvereniging Flora en het smartlappenoor 'Denk aan de Buren', was de Burgerzaal aardig gevuld. Wilbert Streng, de nieuwe voorzitter van KCA en Heleen van Haaften voorzitter van de werkgroep Beeldende Kunst, maakten de prijswinnaars bekend.

De eerste prijs was voor Jeannette Hartgerink (foto boven) voor haar schilderij met een boeket bloemen, de tweede prijs naar een spekstenen beeldhouwwerk van Irma Maarsen (foto rechts) en de derde prijs naar Erik de Rijk (foto onder), verdienstelijk natuurfotograaf en eigenaar van schoenenwinkel Henrita.

Publieksprijs
De publieksprijs was voor Ingrid Wiebe-Otto voor haar tekening van een hond.

De werken van de kunstenaars alsmede de foto's die meededen in de fotowedstrijd 'Aalsmeer Photo', zijn de komende tijd in de Burgerzaal te bewonderen.

Foto's Jaap Maars

(advertentie)

3 Reacties

 • Gerard Zelen :


  Eerlijk antwoord terug.

  Het kunstwerk van de gemaakte eieren werd ook door Mevr. van Zon bijzonder gewaardeerd, en er was zelfs de gedachte om ook dit werk van Rietta tentoon te stellen in het gemeente huis.

  Maar de kwetsbaarheid van de gemaakte kunstwerken is zo groot, dat mevr. van Zon dit niet aandurfde in een openbare ruimte, zoals deze, tentoon te stellen voor publiek.

  Toch zijn ze te bewonderen:
  www.dekunstvanfaberge.jimdo.com

  veel kijk plezier.

 • Gerard Zelen :

  In de etalage

  Graag zou ik buiten deze verdiende winnaars om, ook Rietta van der Kolk, willen prijzen voor haar Kunstwerken.

  Het bewerken van eieren is niet iedereen gegeven. En de manier waarop wekt grote bewondering voor deze bescheiden kunstenares. .

  Op dit moment is er een tentoonstelling van enkele deelnemers met hun kunstwerken te zien in het gemeentehuis van Aalsmeer.

  Voor deze prachtige bewerkte eieren, maak ik graag mijn plaats vrij met mijn schilderij, op deze tijdelijke tentoonstelling,

  Mevr. van Zon,
  Kunt u deze vorm van kunst, alsnog een verdiende etalage
  geven, tussen de andere mede Kunstenaars.

Add a Comment