Davanti maakt zich op voor 'Zilver'

Voor de vijftien leden van Aalsmeers Vrouwenesemble Davanti mag het beginnen. Het concert waarmee ze hun 25-jarig bestaan luister bij zetten heeft de toepasselijke naam 'Zilver' meegekregen. Morgenavond is de Open Hofkerk het podium waarop de gouden keeltjes hun zangkunsten laten horen. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

De keuze voor de Open Hofkerk is een toepasselijke. Het was namelijk op deze locatie exact 25 jaar en één maand geleden dat het koor de nieuwe naam kreeg. Zaterdag 2 oktober 1993 werd het vaandel onthuld waarop de naam Davanti prijkte. Het was indertijd wel even wennen dat de dames die tot dan als Aalsmeers Jeugd- en Meisjeskoor bekend stonden, ineens als vrouwenensemble Davanti door het leven gingen. Maar inmiddels is wijd en zijd bekend dat het muziekgezelschap toonaangevend is in het hele land als het gaat om klassieke zang. En dan met name a capella gezongen. Van de vijftien leden zijn er acht die de volledige 25 jaren actief zijn geweest.

Lees hier het interview dat we onlangs hadden met enkele leden.

Het koor neemt de bezoekers morgen vanaf 20:00 uur mee langs een kwarteeuw koorhistorie maar laat ook met nieuwe liederen horen dat ze bij de tijd blijft. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij t Boekhuis, Primera Oost, Gall&Gall Kudelstaart en Wittebol. Ook is er nog losse verkoop aan de zaal. 

Zie de advertentie hieronder of de website van Davanti voor meer info.

Foto: de onthulling van de naam op 2 oktober 1993 met van links naar rechts bestuurslid Elles Combee, bedenker van de naam Jan Glabbeek, erelid Marthe Zethof die de vlag onthulde en bestuurslid Catinka Rabbers. (Foto archief AV)

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment