Eigen collectie Flowert Art Museum van start

Tijdens het eerste concert van dit jaar in het stijlvolle Flower Art Museum, waarover wij binnenkort uitvoerig zullen berichten, mocht Constantijn Hoffscholte, coördinator van het museum de aanschaf aankondigen van het eerste kunstwerk in de eigen collectie die het museum voornemens is aan te leggen.

Het werd een fleurig en bij het museum passend schilderij van de hand van de kunstenares Aleid Slingerland (1919-2010). Werken van Slingerland, die onder meer portretten maakte van Leonard Bernstein, prinses Beatrix en Godfried Bomans, om enkele namen te noemen, zijn eveneens te zien in het Frans Halsmuseum.

Jan ten Hoeve, firmant van het bekende seringenbedrijf Seringen Specialist van Klaas Joren, had de eer het fraaie kunstwerk te onthullen.

Verbazing
Hoffscholte liet weten dat het werk ooit een plaats had in de burelen van de voormalige VBA (thans Royal Flower Holland) die, zo hoorden wij deze avond, zijn verzameling inmiddels voor een groot deel van de hand heeft gedaan. Deze mededeling wekte uiteraard verbazing, want veel van de werken zouden uitstekend op de plaats zijn geweest in het fraaie museum aan de Poel.

Tekst: Leni Paul

Foto’s: Ten Hoeve en Hoffscholte tijdens en vlak na de onthulling van het kunstwerk (Fotografie: Jaap Maars).

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment