expositie van engelenvleugels, IJsland en bloementuinen

Een installatie van fragiele porseleinen engelenvleugels lijken licht te geven aan de stevige stoere pasteltekeningen over IJslandse landschappen met kleuren waar je als toeschouwer zo ingezogen kunt worden. De kunstwerken zijn te zien in de Grote zaal van het Oude Raadhuis. Het is een eerste indruk van de nieuwste expositie die daar vanaf aanstaande donderdag tot eind april te zien is. Hoofdrolspelers zijn  de kunstenaars Juke Hudig en Annette van den Bergh.

Van Juke Hudig hangt in elk van de drie zaaltjes werk met een ander thema. In de Grote zaal zijn dat werken over het ruige weidse landschap van IJsland. Zoals Hudig die typische en weerbarstige natuur van IJsland weergeeft met die luchten en het diepe donkere blauw van de zee, dat kunnen er niet veel. In het Tuinzaaltje hangt werk waar Hudig bekend mee werd. Daar hangen kleurrijke realistische bloemenpastels. Ze legt daarbij de nadruk op de veelheid van vorm en kleur.

Dat Hudig veelzijdig is blijkt wel uit het werk dat in het Kleine zaaltje hangt. Dat gaat over de ballade ‘De Dwerg’ die door F. Schubert op muziek werd gezet. Ze zegt het een wonderschoon sprookje te vinden en heeft geprobeerd met haar tekeningen de avonturen van deze dwerg weer te geven.

Teer en fragiel
Bij het ter perse gaan van dit bericht hingen nog niet alle porseleinen engelenvleugels van dat kostbare maar oh zo breekbare keramiek dat Annette van den Bergh maakt. Dat fragiele zit in al haar werk. Ook een tikje humor zoals bij de witte porseleinen kelken die net wat scheef op het voetje zijn gezet. De schaaltjes die ze maakt zijn wit met opvallende kleurtonen. Teer en fragiel tegelijk. Het is keramiek met een poëtisch accentje dat er zijn mag.

Opening
Aanstaande zaterdag om 16.00 uur wordt deze nieuwe tentoonstelling geopend door dichter en schrijfster Anne Possel, die door middel van haar werk 'stem wil geven aan de ziel.'

De expositie is nog te zien tot en met zondag 29 april, elke donderdag t/m zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Foto's: even pauzeren tijdens het inrichten van de expositie, een bloementuin van Juke Hudig. Foto's KCA

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment