Flower Festival: bloemenweelde in The Beach

Verbaasd liep Ruud Vismans rond in 'zijn' gebouw. Waar anders fervent wordt gestreden en sportieve prestaties de gesprekken bepalen was het afgelopen weekend florale uitbundigheid dat de klok sloeg. Het begon al bij de deur waar het team van danseres Mariëlle Buskermolen zaterdagmorgen al vroeg de gasten begroette. In fleurige rokjes maar helaas geen echte bloemen. Praktisch zal het wel onuitvoerbaar zijn geweest, toch vonden we het jammer.

Wie als bezoeker wel eens The Beach bezoekt is gewend een groot speelterrein van zand aan te treffen. Met een keurig houten plankier over het zand was het centrum van de zaal nu omgetoverd tot exporuimte waar de diverse stands waren te zien. Allereerst natuurlijk de Groei en Bloeistand waar de onvermoeibare heren Wim van Vliet, bijgestaan door Peter Garrelts en enkele trouwe Groei&Bloei-leden het publiek in dit jubileumjaar warm maakten voor hun vereniging. De kunstenares Resi, eveneens in de stand aanwezig, legde geduldig de ingewikkelde technieken van onder andere het pottenbakken uit.

Kunstenaars
Een belangrijke plaats was in The Beach ook ingeruimd voor de zelfwerkzaamheid van de volop aanwezige kinderen. Zoals in de bijzondere stand van Annefie van Itterzon waar schitterende maskers van gerenommeerde kunstenaars uit de gehele wereld als voorbeeld dienden voor ijverige kinderhandjes. Ook veel te doen voor de bezoekers in de stand van Lionsclub Ophelia, die, indachtig een van de doelstellingen het goede doel dienden. Dit keer ging de opbrengst naar Kinderhulp Nederland.

Fleurige wanden
Marloes Joore, die op deze locatie de bloemrijke leiding had, kon zich dit weekend uitleven. Samen met eveneens meesterbinder Inge Quint uit De Kwakel en zes andere binders, had ze gezorgd voor fleurige wanden waarvoor bezoekers een selfie konden maken. Onvermoeibaar ook de Poolse bloemenbindster Magdalena Jackowtal die zich met haar stand Art Floral Design op de bezoekers wierp en hen van bloemige sieraden voor oor, hals en vingers voorzag.

Succes, zoals verwacht, voor good old Henk de Gooijer die als geboren en getogen Farregatter zich als een vis in het water van de vroeger veiling Bloemenlust voelde. Jong en oud publiek, Nederlander of niet, met graagte vertelde hij de geschiedenis van de veiling waarbij de films van Dirk Jongkind, de kersverse voorzitter van de Vereniging Oud Aalsmeer, goed aansloten. 

Memento mori
De Hana Ike Battles trokken uiteraard weer veel bezoekers, Aalsmeers Harmonie is als goede wijn die geen krans behoeft, het Wellant College trachtte met overtuiging weer jongelui enthousiast te maken voor een baan in de tuinbouw en wie behoefte had bij al die uitbundigheid een memento mori te ondergaan kon desgewenst stilstaan bij de fleurig beschilderde doodskist van Bob van den Heuvel.

Bus en boot
Heel goed georganiseerd was dit jaar het vervoer tussen de twee locaties waar het festival zich afspeelde. Zo was het genieten om met de pendelbus mee te rijden. Chauffeur Jan Zekveld, ooit caféhouder in de Sportlaan, bleek een onvermoede goede gids te zijn. Het geheel uit niet-Aalsmeerders bestaande reisgezelschap werd tijdens onze rit rijkelijk voorzien van details en zo zagen we de Oosteinderweg eens door andere ogen.

Hetzelfde gold uiteraard voor Henk van Leeuwen, per boot onze vervoerder terug naar The Beach. De schipper liet de aanwezigen, waaronder Chinezen, Indonesiërs en een verdwaalde Engelsman genieten van zijn details. Het meest bloemrijke punt op de boottocht terug: de schitterende bloemen/struikenzee aan het eind van de akker van anjer/Viburnumkweker Coos Buis.

Tekst: Leni Paul, foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars

(advertentie) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel