Fotogroep brengt Aalsmeer in beeld

Vrijdag werd in het gemeentehuis de fototentoonstelling 'Aalsmeer met andere ogen' geopend. De 32 inzendingen waren allen afkomstig van leden van Fotogroep Aalsmeer. Een paar keer per jaar stelt de gemeente de Burgerzaal ter beschikking voor maatschappelijke organisaties. Fotogroep Aalsmeer stelde een tentoonstelling voor en de gemeente ging akkoord.

Maar liefst 120 opnames werden ingezonden voor deze tentoonstelling, waaruit een keuze moest worden gemaakt. In totaal bleven er 32 over. De maandag voorafgaand aan de opening, stond kunstkenner Janna van Zon de fotogroep bij bij het maken van deze keuzes.

Aandacht aan beelden
De tentoonstelling werd officieel geopend door wethouder Wilma Alink, waaraan voorafgaand Fotogroep-voorzitter Adrie Kraan enthousiast vertelde over het geleverde werk van zijn mede-leden. Er is duidelijk aandacht besteed aan de. kwaliteit van de beelden. Zowel de afdrukken op Epson-papier als de inlijstingen, voorzien van passe-partout en aluminiumlijst, zorgen voor een prima presentatie.
 
Aparte invalshoeken
De leden van Fotogroep Aalsmeer hebben gezocht naar aparte invalshoeken. Eens niet het geijkte plaatje van de watertoren dat bijna wekelijks de krant haalt. Maar nu bijvoorbeeld eens vanaf de zijkant van een boot gemaakt, waardoor het lijkt alsof er vanachter een golf omhoog naar de toren is gefotografeerd. Ook een avondopname vanaf het dak van Flora Holland valt op. Op zich lijkt het een weinig aansprekend onderwerp, maar de manier waarop de foto is gemaakt maakt het toch weer dynamisch.
 
Voor het nageslacht
Deze tentoonstelling geeft een goed beeld van de vele rustieke plekken die Aalsmeer rijk is. Zowel natuur als bewoonde wereld komen aan bod, waarmee er volop variatie is en een tijdsbeeld is gecreëerd dat ook voor het nageslacht interessant is.
 
De expositie is te bezichtigen tot eind maart, tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.
 
Foto's: Voorpagina: voorzitter Adrie Kraan licht een en ander toe aan wethouder Alink; boven de tekst: Adrie kraan aan het woord; inzetfoto: wethouder verricht de officiële opening. (Fotografie Jaap Maars.) Meer foto's in de gallery onder de advertentie van Businessclub FC Aalsmeer
 
(advertentie)
 

 

Geen reacties

Add a Comment