Groei en Bloei pakt fleurig uit met Open Tuinen

Zaterdag en zondag wordt weer het landelijke tuinenweekend van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde gehouden. Meer dan duizend tuinen door heel Nederland openen het tuinhek. Ook de Aalsmeerse afdeling van de KMTP blijft niet achter. Bestuurslid Berry Nijmeijer van Groei&Bloei Aalsmeer en omstreken licht een tipje van de groene sluier op.

”Wij volgen het landelijke thema: eten uit eigen tuin. Zowel siertuinen als ook groentetuinen kunnen dit jaar worden bekeken.”

Als we Nijmeijer mogen geloven, en waarom zouden we dat niet, dan is er komende zaterdag en zondag veel moois en smakelijks te zien in Aalsmeer en omstreken.

Van 10 uur 's morgens tot 17 uur 's middags openen zaterdag en zondag dertien tuinen hun fleurige deuren en er is een grote verscheidenheid in wat er wordt getoond, laat Nijmeijer ons weten. Met zijn commissie zet hij zich in er weer een succesvol weekend van te maken.

Zowel tuinen met oogstrelende kleurige borders, rotstuinen met bijzondere variëteiten, romantische vijvertuinen als ook groentetuinen met eetbare bloemen staan open voor het publiek.

“Sinds we de groentecursussen hebben opgezet is daar goede belangstelling voor,” aldus een opgewekte Nijmeijer die zelf ook met succes in zijn bescheiden eigen tuin de theorie in de praktijk brengt, "het is fijn dat nu dit jaar ook landelijlk het thema: eten uit eigen tuin, is.”

Waar kunnen de bezoekers komende weekend een en ander gaan bekijken?

Bekende kok
Volgens Nijmeijer is het aanbod zeer divers. Zo is hij ook erg verheugd over de deelname van het op Oosteinderweg 137 gevestigde bedrijf Eerlijke Oogst van de bekende kok en auteur van enkele succesvolle kookboeken Jonathan Karpathios. Al jaren kweekt Karpathios daar zijn bijzondere groente en eetbare bloemen. Ook OostOogst, van André en Inge Zekveld, gevestigd op Aalsmeerderweg 265 en inmiddels een bekend adres voor veel Aalsmeerders, zet de kasdeuren open.

Fruitbomen snoeien
Nijmeijer: “Het is weer een gevarieerd aanbod van deelnemers en we hopen op veel belangstelling. Nu onze cursus over groente kweken zo'n succes heeft gaan we hier zeker komend seizoen mee door.  Ook onze cursus fruitbomen snoeien op twee locaties was een succes, we hadden 25 deelnemers. Voor komend seizoen hebben we onder meer ook een cursus paddenstoelen kweken in de planning.”

Wie zijn of haar botanische kennis wil uitbreiden, wil zien wat mogelijk is op eigen stukje grond of simpelweg puur wil genieten van alles wat groeit en bloeit in de eigen omgeving, heeft keus uit dertien hieronder vermelde deelnemers. Ook hier en daar neerstrijken voor koffie en thee is mogelijk.

Adressen
Oosteinderweg 589 (vaste planten met rijkbloeiende Ramblerrozen)

“                        457 (vijvertuin, natuurlijke tuin,waardplanten en borders)

“                        352 (groot scala aan diverse planten en rustpunt voor koffie en thee)

“                        215 (vijvertuin, vaste planten en kasje met groenten)

“                        137 (bijzondere groenten en eetbare bloemen)

Noordpolderweg 6  (bijzondere planten, hanging baskets en rozen)

Oranjestraat nrs.10 en 26 (bloeiende rotstuinen)

Aalsmeerderweg 164,(borders, grassen,vaste planten en klimrozen)

”                            265(groenteteelt en verkoop, Alleen op zaterdag)

Wilgenlaan 5 (diepe tuin met breed assortiment planten)

In RIJSENHOUT zijn volgende tuinen  te bekijken:

Aalsmeerderdijk 533 (fraaie borders en bijzondere bomen)

“                          550 (siertuin, groentetuin en rustpunt koffie en thee).

Tekst: Leni Paul

Foto: André en Inge Zekveld van OostOogst hebben de kasdeuren gastvrij open staan. Foto Arjen Vos

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment