'Huiskamer' met veel tamtam geopend

(Bevat video) En toen was daar zaterdag, vlak na de opening van de Kunstroute, het moment waar al jaren over werd gediscussieerd, gefantaseerd en gespeculeerd: het weer in gebruik nemen van De Oude Veiling, sinds de jaren twintig van de vorige eeuw het middelpunt van vele activiteiten in onder andere het rijk geschakeerde Aalsmeerse verenigingsleven. Het werd een opening doorspekt met muziek, theater en tal van workshops. 

Er werd destijds geturnd, gedanst, gemusiceerd, gebiljart, de notabelen legden er een kaartje en over de vele evenementen op bloemen- en plantengebied werd er vergaderd.

Wie van de oude Aalsmeerders turnde er niet, volgde er de eerste danslessen, speelde er piano, genoot er van de vele uitvoeringen op divers gebied, blies zijn partijtje mee in de fanfare, kortom, het aantal oudere Aalsmeerders met zoete jeugdherinneringen moet groot zijn. En nu is dus dit boegbeeld figuurlijk uit de as verrezen en wordt gehoopt op betere tijden.

Perikelen vergeten
We wijden hier op deze plek niet uit over de  politiek die rondom het oude verenigingsgebouw de laatste jaren een grote rol speelde en we kijken ook niet terug op de ellenlange discussies en speculaties. Op het moment dat zaterdagmiddag om één uur in de voor het verkeer tijdelijk afgesloten Marktstraat de feestmuziek klonk, het glas werd geheven en onder meer burgemeester Jeroen Nobel het welkomstwoord sprak, bijgestaan door de kinderburgemeester Hannah Fokkema waren alle perikelen ogenschijnlijk vergeten.

Vrolijke, hoopvolle woorden van wethouder Alink, afgevaardigden van Stichting Leefomgeving Schiphol en van ESA coördinator Thomas Visser, waarna er een oorverdovende muzikale hulde van de slagwerkgroep Bovenkerk volgde. En toen stroomde het publiek in groten getale naar binnen om na lange tijd een kijkje te kunnen nemen in hun Oude Veiling, voortaan aangeduid als Huiskamer van Aalsmeer.

Goede samenwerking OTT
Er was een afwisselend en speciaal programma ontwikkeld waarbija in de prachtige, gloednieuwe ruimtes in het gebouw kon worden genoten van diverse optredens. Er was het altijd meeslepend musicerende Aalsmeers Saxofoon Kwartet, er waren door het cultuurpunt georganiseerde workshops en Wim Keessen hield er als onderdeel van de Kunstroute een expositie. Het jubilerende vrouwenensemble Davanti waarover we dit jaar zeker nog meer zullen horen, zong de sterren van de hemel en wie zich wilde vergapen aan het onvervalste stijldansen kwam ook aan zijn trekken. Dansleraar Robert Bogaart zal de bovenruimte gaan gebruiken voor het geven van (stijl)dansles.

En dan was er de hartverwarmende inzet van de medewerkers van Ons Tweede Huis die door de samenwerking met ESA een belangrijke rol zullen spelen in het  op rolletjes laten lopen van de dagelijkse zaken zoals onder meer het serveren van koffie en thee. Achter het fraaie restaurant in De Oude Veiling bevindt zich de Bakkerij van GewoonDOEN en hun appelgebak scoorde deze openingsdag zeer hoog.

Tekst: Leni Paul, foto's Jaap Maars, film Laurens Niezen. Zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater.

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment