Kabouter met boodschap trekt van leer

De kabouters van het 'Kunst, kitsch en kaboutersproject' hebben onlangs de Burgerzaal verlaten en zijn terug op de plek waar ze vandaan kwamen. Eentje kwam echter via een achterdeur terug en nam maandagmiddag heel brutaal de tafel naast het kantoor van burgemeester Nobel in bezit.

Hoewel kabouters veel op elkaar lijken, is elk exemplaar weer anders. Dat was duidelijk zichtbaar bij het project van De Kunstploeg. De kabouter die nu de tafel naast de burgemeester heeft ingenomen, kenmerkt zich onder meer door een zwart gezicht, een pleister op de mond en een regenbooglaarsjes. Het blijkt hier te gaan om een kabouter met een boodschap aan de mens.

Schoon genoeg
"Ik, Kabouter Schaamrood heb er schoon genoeg van om als klein gipskaboutertje stilzwijgend alleen te moeten figureren in jullie sprookjestuinen en lijdzaam moet toezien, hoe jullie met jullie eigen wereld om gaan. Bevrijd van al mijn verplichtingen als braaf onderdanig tuinkaboutertje breng ik me zelf tot leven," zo bericht de kabouter.                                    

Op toernee
Door middel van dit ludieke statement, laat Schaamrood een signaal klinken tegen discriminatie in welke vorm dan ook. Het kleurige mannetje laat weten op toernee te gaan langs diverse plaatsen in Aalsmeer en Kudelstaart om aandacht te vragen voor zijn strijd tegen discriminatie. Er kan ter plekke een reactie achtergelaten worden of contact worden opgenomen per e-mail gericht aan het Kaboutersecretariaat: kabouterschaamrood@gmail.com

Foto: burgemeester Nobel verdiept zich in de boodschap van kabouter Schaamrood. Foto Arjen Vos

(advertentie)

 

 

2 Reacties

  • De Kunstploeg :

    Het is toch wel erg jammer dat deze kabouter Schaamrood zo uit de school klapt. We hadden nog zo afgesproken dat kabouters geheime opdrachten zouden meekrijgen om er dan in stilte en op de achtergrond aan te gaan werken. Zo was er de plasticsoep kabouter, het veganistische broodje kabouter en een Fairtrade kabouter om een paar voorbeelden te noemen. Deze laatste heeft het zelfs voor elkaar gekregen om nog geen week na de expositie in het gemeentehuis Aalsmeer tot Fairtrade gemeente te laten verklaren. En zo waren er nog heel wat statements, maar zoals gezegd die zijn geheim.

Add a Comment