Nieuw event voor jeugd op feestweekzondag

Komende zondag start Feestweek Aalsmeer zoals gebruikelijk met de Tentdienst, een kerkdienst voor heel Aalsmeer, georganiseerd door zes samenwerkende kerken. Nieuw is dat de tent dezelfde avond eveneens wordt gevuld met een christelijk programma. Ditmaal speciaal gericht op jongeren. Wie opnieuw een soort van kerkdienst verwacht, zit er helemaal naast. Het wordt een feest in de stijl van de Feestweek maar wel met een boodschap. Mede-organisator Edwin Koster vertelt hoe het zit. Thema is ‘Join the Party’.
 
Het idee om als Tentdienstcommissie op zondagavond iets voor de jeugd te organiseren komt volgens Koster niet uit de lucht vallen. “Het is een wens die al zeker een jaar of tien leeft. Vorig jaar in de zomer heeft de tentdienstcommissie bij de zes organiserende kerken gepolst of er animo was om een avondprogramma te organiseren speciaal voor de Jongeren in Aalsmeer. Hier is positief op gereageerd door de kerken waarna een speciale commissie gevormd is die het programma voor dit jaar heeft bedacht en uitgewerkt.”
 
Niet saai
Sinds de laatste jaren de Tentdienst naar het begin van de Feestweek verschoven is, kwam er ruimte op de zondagavond vrij om hier daadwerkelijk invulling aan te geven. Wat kan de jeugd van Aalsmeer verwachten van dit nieuwe evenement? “Doel van de avond is om de jongeren in aanraking te brengen met het christelijk geloof en ze te laten zien dat geloven niet saai hoeft te zijn,” legt Koster uit. 
 
Pak alles wat je krijgen kunt
Een van de Bijbelteksten die volgens hem deze avond centraal staat is een tekst uit Prediker waar staat: ‘Jongeman (vrouw) het is heerlijk om jong te zijn! geniet van elke minuut! Doe alles wat je wilt, pak alles wat je krijgen kunt, maar vergeet niet dat je van alles wat je doet, ook verantwoording moet afleggen tegenover God.'
 
“We mogen als jongen mensen feest vieren, maar waar we de jeugd bij stil willen laten staan is dat er ook een Schepper is die ons gemaakt heeft.”
 
Grote doelgroep
De organisatie richt zich op jeugd in de leeftijd van 12-25 jaar. Dat is een grote doelgroep, erkent Koster en het is volgens hem ook lastig om het iedereen naar de zin te maken. “We verwachten dat de avond vooral bezocht zal worden door de groep jeugd van zestien jaar en ouder. Ook de groep boven de 25 jaar is welkom. Eigenlijk iedereen die iets van het christelijk geloof wil weten, mag komen.

Kerkjeugd mobiliseren
Vanwege de nieuwigheid en vooral het christelijke karakter is het voor de organisatie spannend hoeveel bezoekers deze zondagavond de gang naar het feestterrein zullen maken. Hoe zorgt de organisatie ervoor dat de tent vol komt? Koster: “Dat is een goede vraag. Wij hebben contact gehad met de kerken en een van de evenementen waar veel Jeugd op afkomt is Baan7 in de LEG. Zij hebben speciaal voor deze avond hun eerste start na de vakantie uitgesteld, zodat deze jongelui ook naar de feestten kunnen komen. Wij proberen de jeugd te mobiliseren door middel van de jeugd uit de kerk. Verder staat er een promotiefilm online, die inmiddels viral is gegaan is via Facebook. Daarnaast hebben we het door sponsoring voor elkaar gekregen dat de toegang gratis is. We hopen dat dit ook een aansporing voor de jongeren is.
 
En hoe zit het met de jongeren die zich niet specifiek tot de kerk voelen aangetrokken? “Het event staat in het programma van de feestweek. Wij hopen dat het seculiere publiek ook nieuwsgierig is en zal komen. De promotiefilm is ook via de website van Feestweek Aalsmeer te bekijken.
 
Insalvation hoofdact
Wat kunnen de bezoekers precies verwachten? “De zaal gaat open om 19:00 uur, er zal een lounge room zijn om lekker te hangen en te praten. We starten de avond met DJ Jeffa. De band Insalvation zal de hoofdact zijn en Rob van Zon zal ons bijpraten over het thema ‘Join the Party’. Er zal van alles gebeuren op de avond zelf, maar dat laat ik nu nog even in het midden. Laat je vooral verrassen!

Wanneer is de avond geslaagd? “Als we een mooi feestje hebben gehad, waarbij wij de jongeren iets hebben kunnen laten zien van ons geloof en de God in wie wij geloven.”
 
Tot slot wil Edwin Koster nog dit kwijt: “Wij zijn de feestweek Aalsmeer ook erg dankbaar dat dit mogelijk is om niet alleen een ochtenddienst, maar nu ook een jongerenevent op de zondagavond te organiseren aan het begin van de feestweek en hopen dat dit een jaarlijks terugkomend Event mag gaan worden waar in Aalsmeer en omstreken over gepraat gaat worden.”
 
Tekst Arjen Vos, foto's archief av
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel