Nieuwe expositie FAM ‘maakt mensen blij’

Een heerlijke plek om te bezoeken, het dit jaar geopende Flower Art Museum. Afgelopen zaterdag was er flinke belangstelling voor de nieuwe tentoonstelling, de tweede sinds FAM drie maanden geleden zijn (kunst)deuren opende. Ondanks het grote aanbod van diverse evenementen (bazar Kloosterhof, Aalsmeer voor Elkaar in De Oude Veiling, de veiling op De Historische Tuin) hadden velen de moeite genomen de nieuwe tentoonstelling in FAM aan de Westeindeplas te bezoeken.
 
Een izegrim die niet direct een vrolijk en blij gevoel krijgt bij het kleurige werk van Arjan van Arendonk. De 61-jarige Brabantse kunstenaar (geboren in Waalwijk, opleiding Kunstacademie Den Bosch) exposeerde zowel in Nederlandse als buitenlandse musea en binnenkort is hij ook weer deelnemer aan de befaamde tentoonstelling PAM in de RAI in Amsterdam.
 
Voorgedrukte stoffen
“Aalsmeer kende ik nog niet,” aldus de charmante Van Arendonk wiens werk onder de titel 'The Road to Now' een flink deel van het museum inneemt. 
Hij prijst de schitterende ruimte en leidt ons langs zijn diverse werken. Overeenkomst van zijn kleurrijke, florale composities: ze zijn vrolijk en maken een mens blij. We krijgen uitleg over zijn technieken waarbij de kunstenaar voorgedrukte stoffen als ondergrond voor zijn werken gebruikt.
 
(enthousiast wijzend op een werk): “Dit is me vooral dierbaar. Ik heb hiervoor een door mijn moeder geborduurd kleed als ondergrond gebruikt en ben daar op door gegaan.”
 
Van Arendonk gebruikt verschillende materialen en technieken, werkt veel met siliconen, laat daardoor fantasiebloemen ontstaan en inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest interessante bloemkunstenaars van ons land.
 
Bezoekers van ver
Namens directeur Nol de Groot, projectleider Karina Tan en de vrijwilligers heette coördinator Constantijn Hoffscholte de bezoekers welkom. Hij sprak over het tot tevredenheid stemmende aantal bezoekers van circa 1500 dat sinds de opening van drie maanden geleden het museum bezocht.
 
“Gisteren stapte hier ineens een jonge bezoeker uit Shanghai binnen. Hij logeerde in Amsterdam en nam de bus om hier te komen,” aldus Hoffscholte die de aanwezigen ook wees op de andere kunstenaars naast Van Arendonk die hier enkele maanden exposeren.
 
Een prachtige presentatie is 'Oude Meesters door Jonge Ogen' waarbij hedendaagse kunstenaars zich met hun werk hebben laten inspireren op oude meesters. De thema's zijn nog steeds springlevend, zo lieten Cornelis le Mair, Jos Aanraad, Ruud Verkerk, Robin Noorda, Margot van de Stolpe en Ki Tan zien.
 
Dan is er nog 'Tropism Art & Science Collective', een permanente verrassende expositie en ook worden er workshops gehouden.
 
FAM is geopend op vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie flowerartmuseum.nl.
 
Tekst: Leni Paul, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna Uitzendorganisatie
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel