Vierde editie Korenmarathon op losse schroeven

Hoewel de organisatie spreekt van een fantastisch evenement, bracht de derde KWF Korenmarathon zondag in Studio's Aalsmeer minder geld op dan gehoopt. De voorlopige opbrengst bedraagt 8.760 euro. Onzeker is of het korenfestival volgend jaar door kan gaan. Er werd een dringend beroep gedaan op nieuwe vrijwilligers die bereid zijn de schouders eronder te zetten. Komen die er niet dan was dit de laatste editie, zo liet KWF-voorzitter Jan Kwak weten. 
 
Het geld wat tot dusverre was opgehaald vindt het KWF een prachtig bedrag maar de organisatoren hadden stiekem op een hogere uitkomst gerekend. Zowel het extreem warme weer als het ontbreken van Davanti, Con Amore en de Brulboeien, werden als oorzaak aangewezen voor het lagere bezoekersaantal. Juist die koren zorgden de laatste jaren voor extra fans die er nu helaas niet waren.
 
Diversiteit
Dit jaar deden er 25 zangkoren mee en waren er 46 optredens in de vier locaties van Studio's Aalsmeer. Koren uit Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en De Kwakel maar ook uit Sassenheim, Dordrecht, Maarsen en nog veel meer plaatsen brachten het beste van hun repertoire ten gehore.
 
De diversiteit van genres kwam tot uiting bij het kleinste ‘koor’ dat bestond uit drie dames die a-capella zongen. Verder waren er popkoren, koren met kerkelijke achtergrond, een shantykoor, koren die evergreens, klassieke- of wereldmuziek zongen. Maar ook een zestal jonge vrouwen stal de show met swingende, jazzy optredens.
 
Het grootste koor ‘Prestige’ uit Amsterdam kwam als laatste aan de beurt in de grote Crown theaterzaal. Zij waren met zo’n 70 koorleden en een eigen band gekomen. Mede dankzij hun enthousiaste dirigente maakte het koor er een feest van wat door klonk in het grote applaus na afloop.
 
Bedrag zal stijgen
Het voorlopige bedrag zal volgens de organisatie zeker nog stijgen omdat een deel van de baropbrengst, de catering en de opbrengst van de collectebussen nog opgeteld moeten worden.
 
Onzeker
Tijdens de afsluitende finale deelde voorzitter Jan Kwak van KWF mee dat de Studio’s voor 2019 heeft toegezegd dat de Korenmarathon opnieuw van harte welkom is. Hij voegde er wel aan toe dat het nog lang niet zeker is dat er een vierde editie komt. Dit vanwege het terugtrekken van enkele medewerkers.
Kwak deed daarom een dringend beroep op de aanwezigen om zich te melden als men interesse zou hebben om de organisatie te komen assisteren daar anders deze derde editie wel eens de laatste zou kunnen zijn.
 
Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar jan.kwak@kwfaalsmeer.nl
 
Foto's, vanaf boven: Caritas, Prestige en Sonority. Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars
 
(advertentie)
 
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel