Bewoners Rozenstraat als VIP naar musical dankzij MAX

Als een soort drietrapsraket beleefden de bewoners van het appartementencomplex aan de Rozenstraat afgelopen periode het cadeautje van Omroep MAX. Nadat ze in mei overrompeld werden door de tv-ploeg onder aanvoering van Jan Slagter, volgde vorige week zaterdag een dagje uit naar de musical over het leven van Annie M.G. Schmidt. Komende zaterdag zijn de belevenissen van de bewoners te zien op televisie: om 18:05 uur op NPO2.

Verantwoordelijk voor de 'overval' in mei en de daaropvolgende gebeurtenissen is Nel Weij, bewoonster van het complex. De binnentuin was sinds jaar en dag  voorzien van rotan meubilair. Behoorlijk gedateerd, weinig comfortabel maar bovenal onveilig in het ongunstige geval dat er brand uit zou breken. Bij beheerder Eigen Haard vingen de bewoners bot toen gevraagd werd de boel te vervangen waarna andere wegen werden gezocht en gevonden. "We hebben allerlei fondsen aangeschreven waaronder ook Omroep MAX die met het project 'MAX Maakt Mogelijk' het welzijn van ouderen verbetert," vertelt Nel Weij.

Vrachtwagen
Het duurde volgens haar niet lang of MAX kwam in actie. "Het ging allemaal heel snel. Op donderdag had ik MAX een mail gestuurd, de maandag daarop werd ik gebeld en een dag later was daar plotseling een vrachtwagen vol tafels en stoelen en werd de hele serre opnieuw ingericht. De oude meubels werden gelijk weer meegenomen en vervolgens werd er een bingo voor ons georganiseerd. We moesten nog wel even langs alle deuren om mensen op te trommelen mee te doen. Dat komt ook vast op tv," aldus een gelukkige bewoonster die deze week haar 79e verjaardag vierde.

Verwend
Daar bleef het niet bij. Vorige week zaterdag werd er nog een verrassing uit de hoed van MAX getoverd. De 40 bewoners die er bij de bingo ook bij waren werden met een bus opgehaald om als VIP naar de musical 'Was getekend, Annie M.G. Schmidt' te gaan. "Ook dat was weer geweldig," vervolgt Nel Weij, "de buschauffeur zette ons voor de deur van het Nieuwe De La Mar af waar we door mensen van het theater hartelijk welkom werden geheten en plaatsen kregen op de de eerste rijen. Ontvangst met koffie, thee, en in de pauze een wijntje en een hapje, we werden echt verwend. Bij thuiskomst hebben we nog met zijn allen soep en stokbrood gegeten. Op het nieuwe meubilair en het zit heerlijk," aldus Nel Weij die door de medebewoners met een fles wijn en cadeaubonnen hartelijk bedankt werd voor haar initiatief om MAX in te schakelen.

Tekst Arjen Vos

Foto's: Rob Kappaan, bewoner van het complex en een van de trekkers van het project, legt in de nieuw ingerichte serre uit hoe de dag eruit gaat zien, bewoners stappen in de bus voor het wooncomplex (foto's Laurens Niezen), initiatiefneemster Nel Weij op archiefbeeld.

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment