Nieuwe kinderburgemeester komt uit Kudelstaart

Voor het eerst is er een kinderburgemeester gekozen die afkomstig is uit Kudelstaart. Hannah Fokkema werd vanmorgen in haar klas op de OBS verrast door loco-burgemeester Robbert-Jan van Duijn die een flinke bos bloemen voor haar had meegenomen. Hannah wordt de opvolgster van Derek Buikema die haar op 5 juli bij 'Bouw Een Bootje' de ambtsketen zal omhangen.

Er was vanmorgen al de nodige opwinding vanwege het schoolreisje dat deze dag gepland was. De bussen stonden al klaar om de kinderen naar Poldersport te brengen. Wat de loco-burgemeester in de klas kwam doen werd al snel duidelijk. De leerlingen van groep 7 waren door het dolle heen toen hen verteld werd dat 'hun' Hannah de nieuwe kinderburgemeester was geworden. Maar toen was Hannah zelf nog niet gearriveerd. Zij arriveerde als laatste in de klas en werd tamelijk verbouwereerd onder groot gejuich binnen gehaald. Ondertussen was het nieuws ook al doorgeseipeld naar andere klassen die nieuwsgierig een kijkje kwamen nemen en meedeelden in het geluk.

Om en om
Zowel Hannah als de overige vijf kandidaten die campagne hadden gevoerd, werden gisteren al door wethouder Van Duijn op de hoogte gebracht van de uitslag. Zaterdag tijdens de Junior Pramenrace was de derde en laatste stemronde en na het tellen van alle stemmen bleek Hannah als de winnaar uit de bus te zijn gekomen. In totaal zijn 290 stemmen uitgebracht en won Hannah met 20 stemmen verschil.

Toeval of niet, de kinderburgemeesters zijn tot nu toe om en om jongen en meisje. Na Vince Boom en Sophie van Raaphorst uit Aalsmeer-Oost en Derek Buikema uit Zuid, nu dus een Kudelstaartse kinderburgemeester.

Een van de speerpunten van Hannah's campagne is dat ze zich wil inzetten om bij plaatselijke supermarkten een bus neer te zetten waar mensen hun statiegeldbonnetjes in kunnen. Deze leveren weer geld op voor goede doelen als Jantje Beton en KiKa.

Foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

2 Reacties

Add a Comment