Nieuwe voorganger Doopsgezinden is oude bekende

Als op zondag 10 november dominee Paul F. Thimm bevestigd wordt, is de Doopsgezinde Gemeente bijna exact anderhalf jaar vacant geweest. De kerk laat weten verheugd te zijn dat er een nieuwe voorganger is gevonden en dat Thimm het stokje overneemt van voorganger Liesbet Geijlvoet die de Aalsmeerse doopsgezinden maar liefst veertien jaar diende.

Met Paul Thimm, zo valt te lezen op het wereldwijde web, haalt de gemeente een zeer internationaal georiënteerde dominee op de preekstoel. Thimm, zoon van een Poolse vader en een Vietnamese moeder is geboren in het Duitse Enkenbach. Vanuit deze Mennonietengemeenschap kwam hij via Kaiserslautern en Zwitserland op zijn vijftiende met het gezin in Krommenie terecht. Hij studeerde in Basel, Amsterdam en Canada en heeft vanaf het begin van zijn predikantschap in 1989 een gevarieerde lijst van gemeentes die hij diende opgebouwd: Midden Friesland, Beverwijk, Joure en Arnhem/Breda waar hij de laatste elf jaar heeft 'gestaan'.

Thimm is niet helemaal onbekend in het Aalsmeerse. Opvallend is dat hij in 1988 vier maanden stage liep in de Doopsgezinde kerk in de Zijdstraat. Zijn stagebegeleider destijds was Gabe Hoekema.

Thimm is getrouwd en heeft drie kinderen.

Tekst Arjen Vos, foto Linked In

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment