'Week voor Achtzaamheid' verbindt mensen

Op maandag 26 juni begint de ‘Week voor Achtzaamheid’. Doel van deze week is eenzame mensen zich verbonden te laten voelen met de wereld om hen heen.  Met de vakantieperiode voor de boeg, bestaat er volgens Stichting Achtzaam een grote kans dat veel mensen alleen achterblijven. Om iedereen hiervan bewust te maken, brengt deze stichting mensen samen.

Miranda Gommans, vrijwilligster bij onze stichting, heeft bedacht dat kinderen van Solidoe De Berenboot op donderdag 29 juni 'achtzaamheidjes' (kleine attenties) voor ouderen gaan knutselen in Zorgcentrum Aelsmeer. Deze zullen persoonlijk aan de bewoners worden overhandigd. Locoburgemeester Ad Verburg is bereid gevonden een woordje doen.

Mede dankzij de sponsoring van Fonds 1818, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en Bakkerij Vooges bezorgt stichting Achtzaam kwetsbare ouderen een momentje van aandacht. Ook in andere gemeenten wordt er op deze manier contact gemaakt tussen ouderen en de jeugd. "Samen kunnen we het verschil maken en eenzaamheid doorbreken,” zeggen de oprichtsters van Achtzaam; Mirjam Paap en Fleur van den Horn

Niet zo ingewikkeld
Stichting Achtzaam, is begin 2015 opgericht. Door achtzaamheid, de kracht van aandacht, wil Stichting Achtzaam een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare personen. “Het aanpakken van eenzaamheid is niet zo ingewikkeld; we moeten het gewoon doen," aldus Paap en Van den Horn.

Wie zelf ook graag iets wil doen voor kwetsbare ouderen kan zich alvast aanmelden als vrijwilliger voor de 'Week voor Achtzaamheid' van volgend jaar via de website van Achtzaam. Ook kan via deze weg contact worden gelegd als men een initiatief wil starten in de buurt. Achtzaam is ook te vinden op Facebook of via dit filmpje.

(Foto Stichting Achtzaam)

 

Geen reacties

Add a Comment