Kudelstaarter raakt rijbewijs en auto snel weer kwijt

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 24-jarige Kudelstaarter zijn auto in een sloot in Nieuw-Vennep 'gestuurd'. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur door overmatige alcoholconsumptie de macht over het stuur heeft verloren.

De Kudelstaarter, die pas sinds 5 oktober beschikte over zijn rijbewijs, mocht deze dus bijna per ommegaande weer inleveren. Zijn auto, waar hij net twee dagen mee heeft kunnen rijden, is afgeschreven. 

Blaastest
Nadat de bestuurder en zijn bijrijdster door de brandweer uit het voertuig waren gehaald, en beiden zijn nagegekeken door ambulancepersoneel, volgde een blaastest door de politie. De uitkomst van deze blaastest was aanleiding voor bloedonderzoek om het alcoholpromillage nauwkeurig vast te kunnen stellen.
 
Staartje
Of de narigheid nog niet groot genoeg is, waarin deze beginnende bestuurder momenteel verkeert, zal hij zich waarschijnlijk moeten verantwoorden voor de rechter, waarna hem een flinke boete en verplichte deelname aan een verkeerscursus (op eigen kosten) zullen worden opgelegd.
 
Tekst: Mariëlle Wegman
 
(advertentie)
 

1 Reactie

Add a Comment