AA wil menselijke maat bij handhaven

De menselijke maat, daar waar mogelijk, terug naar de beslissingen van het college en de gemeenteraad. Dat is het standpunt van Absoluut Aalsmeer, en één van haar tien kernpunten. 

“Deze week werden we wederom geconfronteerd met een gevolg van de strakke lijn die is ingezet met betrekking tot het handhaven van een illegale vorm van bewoning, ondanks een al jarenlange gedoogsituatie. In onze gemeente zijn diverse van dit soort handhavingzaken bekend,” zo laat AA in een persbericht weten. De partij doelt op een artikel afgelopen week in het Witte Weekblad waarin een bewoonster wordt geportretteerd die illegaal een kas bewoont en daar van de gemeente uit moet. 

Voor inwoners opkomen
Omdat Absoluut Aalsmeer vindt dat in veel van deze gevallen de menselijke maat verdwenen lijkt, wil de nieuwe lokale partij voor de inwoners opkomen. Direct na de verkiezingen zal Absoluut Aalsmeer, via een motie, de gemeenteraad voorstellen daar de benodigde stappen voor te nemen. 

Dit betekent volgens de partij dat de gevallen van illegale bewoning, mits zij voldoen aan de eisen gesteld in het Bouwbesluit op het gebied van brandveiligheid en hygiëne, onder bepaalde voorwaarden kunnen worden gedoogd tot de eigendomsituatie verandert, of de huidige bewoner ergens anders een woning betrekt.

“Ook in de nog te voeren discussie over bouwen en/of wonen achter de linten zouden deze handhavingzaken dienen te worden meegenomen,” aldus de partij.

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment