Aalsmeerders niet te porren voor protest

'Pretvlucht uit de lucht' en: 'Luchtvaart die zorgen baart'. Zomaar wat leuzen die afgelopen zaterdag te lezen waren. Naar schatting hadden zich zo'n 500 demonstranten in rode kleding gehesen om op het Amsterdamse Museumplein te demonstreren tegen de groei van de luchtvaart. Aalsmeerders en Kudelstaarters waren met een lampje te zoeken. Slechts een handjevol werd er gesignaleerd.

Leo Baarse, als bestuurslid van de stichting Behoud Woongenot Aalsmeerbaan (BWA) wel aanwezig, vond de opkomst zwaar tegenvallen. “Het leek mijn vrouw en ik verstandig om vanwege de te verwachten grote opkomst tijdig met de bus te gaan, maar we bleken de enige in het rood geklede buspassagiers. Op het plein zelf heb ik ook niet veel bekenden gezien. We moeten ons afvragen of dit voor Aalsmeer wel de juiste methode is om onze stem te laten horen,” aldus Baarse.

Groen in rood
De demonstratie was een initiatief van een aantal milieu-organisaties waaronder Greenpeace. Behalve in Amsterdam waren er ook in Rotterdam, Eindhoven, Eelde, Maastricht en Zwolle soortgelijke acties.

Hoofdstedelijke politici van GroenLinks, SP en Tweede Kamerlid van Partij voor de Dieren Lammert van Raan hielden een betoog, er was een forumdiscussie en een 'grote' luchtvaartquiz. Vanuit de plaatselijke politiek werden enkele eveneens in rood gestoken GroenLinks leden gesignaleerd en ook CDA man Ton Harte had voor de gelegenheid een rode jas aangetrokken.  

Wethouder Schipholzaken Robbert-Jan van Duijn was uitgenodigd een woordje te doen maar hij was verhinderd, zo had hij laten weten. De reden van zijn afwezigheid had hij logischerwijs niet van de daken geschreeuwd. Hij was met zijn voetbalteam een weekendje naar Wenen. Met het vliegtuig.

Tekst Arjen Vos

Foto: het Aalsmeerse clubje demonstranten. Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Theetuin The Fig Tree.

(advertentie)

4 reacties

  1. ach, weet je we zijn gewoon te laat. In het verleden werden we voor gek verklaard.als je het durfde om in opstand te komen tegen schiphol. Toen hebben we al te maken gehad met de mafiapraktijken van deze kolos, die gesteund door het andere mafiose bolwerk van old boys gewoon doordendert en heel nederland asfalteert. Kunnen we overal rijden landen en stijgen. Te laat zijn we.

  2. ach, weet je we zijn gewoon te laat. In het verleden werden we voor gek verklaard.als je het durfde om in opstand te komen tegen schiphol. Toen hebben we al te maken gehad met de mafiapraktijken van deze kolos, die gesteund door het andere mafiose bolwerk van old boys gewoon doordendert en heel nederland asfalteert. Kunnen we overal rijden landen en stijgen. Te laat zijn we.

  3. Als Aalsmeerse in mijn Amsterdam was ik bij deze demonstratie. Ook de Werkschuit op nieuwe locatie ligt onder startbaan.

  4. Voor Aalsmeerders en Kudelstaarters schijnt de hoogste prioriteit te liggen bij het jaarlijkse Carnaval op het water in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel