AB stopt ermee

Een van 's lands oudste lokale partijen zal na 21 maart 2018 niet meer politiek actief zijn. Aalsmeerse Belangen maakte vanmiddag bekend niet meer deel te zullen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Waar de verschillende partijen één voor één hun kandidatenlijst bekend maakten, was het nog altijd wachten op de lijst van AB. Waarom die er nog niet was, is nu duidelijk. De partij zegt te weinig geschikte kandidaten te hebben gevonden om de kar te trekken.

Noodlottig
"Op basis van een groot aantal gesprekken heeft het bestuur van AB moeten vaststellen dat het niet mogelijk is om voldoende verkiesbare kandidaten te vinden om aan deze verkiezingen deel te nemen," zo meldt de partij op haar website, "enkele partijgenoten hebben na een jarenlange bijdrage gekozen voor een toekomst buiten de politiek. Enkelen zijn helaas in de privésfeer getroffen door noodlottige omstandigheden die al hun aandacht opeisen. Daarnaast vereisen de uiterst moeizame verhoudingen in het gemeentebestuur van Aalsmeer te veel energie en motivatie en diverse kandidaten geven aan dat zij daarom geen deel meer uit willen maken van de gemeenteraad."

Foto: begin november leek er nog niks aan de hand met AB, met hier van links naar rechts René Martijn, Dick Kuin en Helma Persoon. Foto archief AV.

11 Reacties

 • John van der Laarse :

  @Wim Burgers. Reageerders en beter-weters (in de lokale media vaak weggezet als reaguurders en betweters) hebben er regelmatig bij Remkes op aangedrongen om het roerloze schip dat ‘het bestuur van Aalsmeer’ heet, uit zijn lijden te verlossen. Ook nu zal de Commissaris van de Koning zijn ‘kindje’ niet willen ombrengen. De politicus Wim Burgers spreekt nog keurig van ' een onoverzichtelijke situatie'. Als ongebonden burger mag ik het gerust een zooitje noemen.

 • Wim Burgers :

  Het wordt hoog tijd dat de commissaris van de Koning in Noord-Holland de Hr. Remkes politiek ingrijpt in de onoverzichtelijke politieke situatie binnen Aalsmeer.

 • Bram Heijstek :

  Hieperdepiep HOERA klonk het in onze vergaderruimte! Dat scheelt een flinke tegenstander. Mochten mensen willen praten met Het Aalsmeers Collectief: hetaalsmeerscollectief@gmail.com

 • John van der Laarse :

  Bewegen is vrijwel onmogelijk voor Nobel nu hij door toedoen van Remkes met beide voeten stevig geparkeerd staat in de (Amerikaanse) klei.

 • Dick Lookman :

  En gelijk heeft broer Paul. Aalsmeer verwacht een verklaring van waarnemend burgemeester Nobel waarin hij het breed, duidelijk en warm opneemt voor zijn burgers die door steeds meer gemeentebestuurders worden verlaten.

 • Paul Lookman :

  Dit Aalsmeer ligt tot ver na de verkiezingen lam. Komt de catharsis? Zonder het vertrek van machtsgeile partijleiders die de suprematie van de “integere elite” bepleiten blijft de malaise voortwoekeren. De raad moet politiek de leiding nemen, het “regeren” aan het college laten. En al even belangrijk: de locale media moeten komaf maken met hun zelfcensuur en weer als vanouds politiek en bestuur de spiegel voorhouden. Aalsmeer mist een figuur als Han Carpay node. Tenslotte de figuur van de burgemeester. Jeroen Nobel troubleshooter? Ik waag het te betwijfelen. Aalsmeer heeft nood aan een bevlogen leider met gezag. Die de cultuur maakt of breekt. Die als voorzitter van de raad het proces van dualisering oppakt en tot een goed einde brengt.

 • Karel van Dam :

  Ik denk dat Aalsmeer het zwalkende geleuter van Gerard Zelen (CDA) meer dan zat is! Jan van Hemmert behoort niet tot 'de politiek' en mag in dit land vooralsnog vinden wat hij wil!

 • Gerard Zelen :

  Wie en waar de e.v.t. toekomstige verantwoording ligt over de nu al genomen besluiten, is nu even secundair.

  Laten we vooral het fatsoen en respect opbrengen, voor diverse menselijke overwegingen, waarom er wordt gestopt binnen AB gelederen..
  Soms hoort bij politiek, ook fatsoen.

 • Jan van Hemmert :

  Wie gaat er nu verantwoording nemen voor de college- en raads-besluiten waar AB aan heeft meegewerkt?!?! Zijn ze nog rechtsgeldig, met name die besluiten die nog niet zijn uitgevoerd?!
  Er is maar één mogelijke stap: alles terugdraaien waar AB zijn handtekening onder heeft gezet én onmiddellijk aftreden van het voltallige college en de voltallige raadsfractie van AB.

Add a Comment