Amstelveen reageert op breukjes in samenwerking

Kort nadat gisteren het Aalsmeerse college met een persbericht naar buiten kwam waarin de zorgen over de samenwerking werden geuit, volgde Amstelveen met een eigen verklaring. Hierin wordt nader uitgelegd waar het geschil hem volgens de buurgemeente precies in zit: "Aalsmeer is niet bereid bij te dragen aan de investeringen op ICT-gebied." Lees hieronder de letterlijk overgenomen uitleg.
 
Amstelveen en Aalsmeer hebben sinds 2013 een ambtelijke samenwerking. Deze samenwerking gaat op veel terreinen goed, maar staat de laatste tijd onder druk door een verschil van inzicht over de kostenverdeling van noodzakelijke investeringen op het gebied van ict en digitalisering. 
 
De afgelopen maanden hebben beide colleges veelvuldig overleg gevoerd over de noodzakelijke investeringen in ICT en digitalisering van de AA-organisatie en de bijdragen daarvoor in de meerjarenbegrotingen van Aalsmeer en Amstelveen. Helaas is het niet gelukt om daarover tot overeenstemming te komen. Aalsmeer is niet bereid om structureel danwel incidenteel bij te dragen aan de noodzakelijke investeringen in de ICT en digitalisering op basis van de huidige verdeelsleutel Amstelveen 75 procent en Aalsmeer 25 procent. Dat betekent dat een zakelijk geschil is ontstaan tussen beide gemeenten. Dit hebben we vandaag schriftelijk laten weten in een brief aan het college van Aalsmeer. 
 
Dienstverlening blijft ongewijzigd
Net als Aalsmeer zijn wij van mening dat de huidige ambtelijke samenwerking aanpassing behoeft en gaan binnenkort met het college van Aalsmeer hierover in overleg. In opdracht van beide gemeenten loopt een onderzoek naar de toekomst van de samenwerking. De resultaten daarvan nemen wij mee in het overleg over een vernieuwde samenwerking in de toekomst. De dienstverlening aan inwoners van Amstelveen en Aalsmeer blijft ongewijzigd.
 
Foto: gemeentehuis Amstelveen. Foto archief AV
 
(advertentie)
 

5 Reacties

 • Dick Lookman :

  Wie het weet mag het zeggen. Een medaille heeft twee kanten.
  Als twee partners voortdurend in de clinch blijven liggen over de vergoeding van werkzaamheden zou ik zeggen: terug naar af. Concreet: eigen ambtenaren in dienst nemen en zo nodig een etage erbij op het raadhuis van Aalsmeer.

 • Nicolette Pecht :

  Gaat het college van Aalsmeer hier vervolgens weer op reageren? Waar moeten we aan denken als het gaat om ICT voor de organisatie? Laptops e.d? Voor welk bedrag? En waarom is die 25/75 verhouding niet acceptabel? (Qua inwonertal klink het niet onlogisch..?)

 • h de vries :

  Voor miljoenen het gemeentehuis verbouwen.We hebben een eigen burgenmeester,eigen wethouders. De Aalsmeerders zitten niet te wachten op samenwerking met Amstelveen
  We hebben het altijd zonder Amstelveen gedaan henk de vries

 • Peter Middelkoop :

  Ik ben dan direct benieuwd naar 2 dingen: waar precies wil men dan in investeren en voor welk bedrag? Alleen dan krijgt die 25/75 verdeling en dit conflict een betekenis.

 • Peter Middelkoop :

  Ik ben dan direct benieuwd naar 2 dingen: waar precies wil men dan in investeren en voor welk bedrag? Alleen dan krijgt die 25/75 verdeling en dit conflict een betekenis.

Add a Comment