Barende Brug komt terug

Vandaag heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten de Barende Brug aan de Dorpsstraat te renoveren en in oorspronkelijke staat te herstellen. De aanpak past in de onderhoudsronde die komende tijd aan diverse bruggen uitgevoerd gaat worden. Als het meezit is de vernieuwde Barende Brug eind volgend jaar klaar voor gebruik.
 
De kenmerkende stalen opbouw van de Barende Brug verdween ruim zeven jaar geleden uit het straatbeeld. De constructie werd destijds ontmanteld door en opgeslagen bij de firma Griekspoor in Nieuw Vennep. Toen AalsmeerVandaag Griekspoor onlangs benaderde en vragen stelde over de staat van de opbouw, hulde het bedrijf zich in stilzwijgen en verwees zonder verder commentaar naar de gemeente Amstelveen. Dat deed het vermoeden rijzen alsof de hamei tot schroot verwerkt was. Al kon dat natuurlijk niet hard gemaakt worden. Hoe het ook zij, de brug wordt vernieuwd en komt volgens de gemeente in de oorspronkelijke vorm terug. Of daarvoor nieuw of 'oud ijzer' wordt gebruikt, wordt niet gemeld.
 
Veilig gebruik
Wel krijgt de brug enkele aanpassingen in de constructie zodat de brug voldoet aan huidige richtlijnen en regelgeving, zo laat de gemeentewoordvoerder weten. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug. De bestaande hamei wordt hersteld en waar nodig worden onderdelen vervangen. Daarna komt de hamei weer terug op de brug. Ook de voetgangersbrug wordt vervangen door een nieuw exemplaar.
 
De planning is dat de aanbesteding kan plaatsvinden in de eerste helft van 2019. Verwacht wordt dat met de uitvoering van de werkzaamheden in de tweede helft van 2019 wordt gestart. Indien er tegelijkertijd werkzaamheden aan de Burgemeester Kasteleinweg worden uitgevoerd, kan de renovatie vertraging opleveren.
 
 
Foto's: (boven) de ontmanteling van de Barende Brug in 2011 (foto Griekspoor), (onder:) de brug zoals hij er momenteel bijligt (foto archief AV)
 
(advertentie)
 
 
 

Geen reacties

Add a Comment