'Beste burgemeester voor Aalsmeer is jong van geest'

Hoewel Aalsmeerders niet overliepen van enthousiasme voor de inloopochtend in het gemeentehuis, werd de enquête omtrent de profielschets voor een nieuwe burgemeester door 143 mensen ingevuld. Veruit de meeste (141) deden dat online. Daarin kwam onder meer naar voren dat: de beste burgemeester voor Aalsmeer samen met de inwoners de Westeinder over roeit en jong van geest moet zijn.’Wat vaardigheden betreft moet hij of zij verbindend, strategisch en daadkrachtig zijn en over de nodige humor beschikken.
   
De uitkomsten van de enquête zijn verwerkt in de concept profielschets. Komende maandag bespreekt de gemeenteraad deze schets in een openbare raadsvergadering met de commissaris van de Koning, Johan Remkes. Daarna wordt de vacature voor de burgemeester van Aalsmeer opengesteld en kunnen geïnteresseerde kandidaten tussen 18 oktober en 8 november reageren.
 
Drie vragen
In de enquete kregen inwoners drie vragen voorgelegd: Waar moet de burgemeester zich vooral op richten, over welke belangrijkste eigenschap moet hij of zij beschikken en een open vraag waarin mensen zelf iets kunnen invullen over de kandidaat.
 
Wat de inwoners belangrijk vinden is dat de nieuwe burgemeester er is voor alle Aalsmeerders, een goed en integer bestuurder is, hij zich richt op openbare orde, veiligheid en op alle wijken en kernen van de gemeente. De meest genoemde eigenschap is dat hij of zij zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar is. Maar ook verbindend, daadkrachtig en standvastig zijn, boven de partijen staan, inspirerend, empathisch en communicatief werden genoemd.
 
Jong van geest
Op de open vraag waren de opvallendste antwoorden: De beste burgemeester voor Aalsmeer…’stapt in het bootje en roeit met de inwoners de Westeinder over’, ‘is jong van geest en verbindt de inwoners door zichtbare aanwezigheid in zowel het verenigings- als bedrijfsleven’ en: ‘houdt van Aalsmeer, zet zich integer in voor de Aalsmeerse samenleving en ondersteunt Aalsmeerse evenementen en initiatieven.’
 
De raadsvergadering van 15 oktober begint om 20:00 uur en is openbaar maar ook te volgen via de livestream vanaf de gemeentelijke website of achteraf terug te kijken via Livestream
 
Foto's archief AV
 
(advertentie)
 

 

1 Reactie

  • Jacques Kesting :

    Wat de inwoners belangrijk vinden staat,goed omschreven in de uitkomst van de profielschets ,ik hoop dat het in goed overleg gaat lukken !! ik hoop dat het profiel van de burgervader goed overkomt bij de aanneem commissie.

Add a Comment