Bestuurders benaderbaar voor tal van kwesties

Figuurlijk was het voor de circa 100 belangstellenden zaterdagmiddag bij de gemeentelijke afvaardiging in de Zijdstraat/hoek Weteringstraat best een warme ontvangst, letterlijk viel het, wat de gerieflijkheid betreft wat tegen. “We hadden op de beschutting van een bus gerekend,” aldus enkele mopperende bezoekers, "nu moeten we gewoon op straat staan."

Wethouders Wilma, Robert, Robbert-Jan en burgemeester Jeroen hadden zich op de koude wind gekleed en kregen van diverse zijden door de circa honderd bewoners uit de gemeenten de meest uiteenlopende vragen voorgelegd.

Veiligheid en handhaving
Waarom het zestien weken moet duren voordat er een afspraak gemaakt kan worden om met een ambtenaar over een bouwplan te spreken bijvoorbeeld. En of er iets aan de veiligheid kan worden gedaan op de Stommeer- of Oosteinderweg waar men zich zowel als fietser maar ook als zich aan de voorgeschreven snelheid houdende automobilist dikwijls opgejaard wild voelt. Ook wat handhaving betreft en onduidelijkheid over gemeentelijke afscheidingen versus privé stukjes grond, werden deze middag vragen gesteld.

Niet onzichtbaar
Opvallend deze middag de vele Kudelstaarters en bewoners van Nieuw-Oosteinde, die aanwezig waren. En dat terwijl er ook nog twee vragensessies in de wijken Kudelstaart en Nieuw-Oosteinde in het verschiet liggen. Data voor die momenten zijn nog niet bekend.

Een prima idee om deze bijeenkomsten te houden. De bestuurders zijn niet onzichtbaar zo is gebleken. Van de goed gesorteerde koffiewagen, bemand door een opgewekte barista, werd volop gebruik gemaakt. Ruim 60 kopjes smaakvolle koffie, thee en chocomel serveerde de eveneens winters geklede koffie-expert.

Tekst Leni Paul

Foto's: verspreid over diverse plekjes, de ene meer uit de wind dan de andere, gaan wethouders en burgemeester het gesprek aan met de inwoners uit Aalsmeer en Kudelstaart. Foto's Arjen Vos

(advertentie) 

1 Reactie

  • Jacques Kesting :

    Dit is een goed begin om mensen bij elkaar te brengen,en er komen nieuwe kansen in 2019 . We gaan voor een goede afloop .

Add a Comment