Ideeën inbrengen voor Waterfront kan nog

Nadat vorige maand op het Surfeiland al de mogelijkheid werd geboden, was maandagavond in het gemeentehuis ruimte om ideeën achter te laten voor de aanpak van de oevers van de Westeinder. Op plattegronden die waren neergelegd werd gepuzzeld, geplakt en getekend. Uit alle ingebrachte ideeën wordt uiteindelijk een voorkeursvariant ontwikkeld.
 
Vlonders langs de kant, aanlegsteigers voor bootjes, anti-gansmaatregelen. Het zijn maar een paar ideeën die maandag werden ingebracht. De gemeente wil het gebied tussen Surfeiland en watertoren samen met inwoners nog aantrekkelijker maken. Volgens wethouder Robbert Jan van Duijn is er nog geen concreet uitgewerkt idee of concept voor het Waterfront. “Het is nadrukkelijk de bedoeling om een ontwerp samen met inwoners te maken,” zo laat hij via een persbericht van de gemeente weten. Het college wil volgens hem deze manier van inspraak ook bij andere projecten inzetten.
 
Maatwerk
Zoveel mogelijk verschillende inwonersgroepen bij plannen betrekken, dat is het doel. Jongere inwoners zullen dit sneller via internet doen, traditionele bijeenkomsten zullen weer andere groepen inwoners trekken. “Het college wil maatwerk bieden om alle inwoners in Aalsmeer mee te laten denken en doen,” aldus Van Duijn. 
 
De website aalsmeerwaterfront.nl waarop mensen hun reactie kunnen achterlaten is al ruim 10.000 keer bezocht en blijft nog wel even actief. Ook geven inwoners via de ‘swipocratie’ app digitaal al swipent hun voorkeursbeelden aan en via flyeracties en Facebook worden inwoners ook betrokken bij het project.
 
Alle input, ideeën en aandachtspunten zullen tot een voorontwerp met varianten leiden waaruit de beste wordt gekozen. Die voorkeursvariant wordt daarna verder uitgewerkt.
 
(Foto gemeente)
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel