Kamerleden op bezoek voor 'hinderbeleving'

Een viertal Tweede Kamerleden heeft de uitnodiging van de gemeenteraad van Aalsmeer geaccepteerd om zelf de hinder van Schiphol te komen ervaren. Op maandag 11 november 2019 gaat de gemeenteraad eerst met hen in gesprek in de raadzaal, daarna volgt een rondrit door Aalsmeer en Kudelstaart. Het gaat om Suzanne Kröger (GL), Jan Paternotte (D66), Mustafa Amhaouch (CDA) en Lammert van Raan (PvdD). 
 
De Tweede Kamerleden, die zich allen bezighouden met de luchtvaart in Nederland, worden tijdens het werkbezoek door de gemeenteraad bijgepraat over hoe de hinder van vliegtuigen door veel Aalsmeerders en Kudelstaarters wordt ervaren. De Raad is dan ook blij dat de Kamerleden zelf polshoogte komen nemen welke hinder dat betreft. 
 
Verslechtering
In het gesprek zal de gemeenteraad aangeven dat de grens van wat nog acceptabel is qua vliegtuiggeluid, al lang bereikt is. Aanleiding hiervoor is het voornemen van minister Van Nieuwenhuizen om het aantal vliegbewegingen vanaf Schiphol onder voorwaarden te laten groeien van maximaal 500.000 naar maximaal 540.000 per jaar. Deze extra groei van het aantal vliegtuigbewegingen zal tot een verdere verslechtering van de leefbaarheid in de gemeente Aalsmeer leiden. 
 
Om 11.00 uur worden de Kamerleden ontvangen door burgemeester Oude Kotte. Daarna zullen de gemeenteraad en ook wethouder Van Duijn de Kamerleden voorzien van informatie. Er wordt ook een korte film getoond waarin de hinderbeleving van Aalsmeerders en Kudelstaarters helder voor het voetlicht wordt gebracht. 
 
Impact
Na het gesprek in de raadzaal bezoeken de raadsleden met de Tweede Kamerleden locaties in Aalsmeer en Kudelstaart. Op die manier kunnen de Kamerleden zich een goed beeld vormen van de impact die de vele vliegbewegingen hebben op de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. De Kamerleden krijgen in elk geval de boodschap mee dat de leefbaarheid van Aalsmeer in het geding is.
 
De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en is openbaar toegankelijk. Publiek is als toehoorder welkom op de tribune in de raadzaal.
 
Tekst gemeente Aalsmeer, foto archief AV
 
(advertentie)
 

1 Reactie

  • Jan Tas :

    Uitbreiding met 40.000 vluchten.
    Ik zie meer in het traject beperking Co2 en stikstof met betrekking tot de uitbreiding van Schiphol.
    Als de beperking van stikstof de bouw van woningen kan platleggen. (wat ik overdreven vind) Waarom niet van toepassing op de uitbreiding van 40.000 vluchten.

Add a Comment