Lidl mag bouwen

Zoals het zich afgelopen donderdag liet aanzien tijdens de raadsvergadering, zijn alle procedures voor en tegen de bouw van een Lidl-supermarkt aan de Stationsweg doorlopen. Enige tijd terug meldde AalsmeerVandaag nog dat er nog één Don Quichot dwarslag, maar ook dat is nu definitief achter de rug, zo gaf portefeuillehouder Robbert-Jan van Duijn aan. 

Volgens de wethouder is de vergunning eind februari onherroepelijk geworden. Hij reageerde hiermee op vragen van GroenLinks. Verder wist hij te melden dat de bouw in week 29 (tweede helft juli) gaat beginnen en dat voor die tijd het ‘parkeergat’ afgesloten zal worden. Omwonenden krijgen nog een brief van de Lidl en ook de gemeente zal op een of andere manier nog iets communiceren tegen die tijd. 

Niets ligt de komst van de Lidl aan de Stationsweg nu nog in de weg of het moeten misschien de verkeerscirculatie en parkeermogelijkheden zijn. De doorstroming van het verkeer op het kruispunt Uiterweg en Van Cleeffkade is een zorgenpunt. Of dat er beter op wordt als straks de verkeersrichting op het Raadhuisplein wordt omgedraaid, valt nog te bezien.

Foto archief AV

(advertentie)

8 Reacties

Add a Comment