Minder overlast door betere afspraken

De gemeente laat weten de komende jaren flink te investeren in het opknappen van de openbare ruimte. Werkzaamheden boven de grond gaan in veel gevallen gepaard met werkzaamheden onder de grond. Het opknappen van de bestrating in een wijk wordt bijvoorbeeld aangegrepen om ook de riolering en kabels en leidingen te vernieuwen. Het is volgens de gemeente belangrijk dat de ondergrondse infrastructuur op orde is en werkzaamheden goed op elkaar worden afgestemd. Daarom heeft de gemeente de regels voor ondergrondse kabels en leidingen herzien. 

De gemeente is wettelijk verplicht de ondergrondse infrastructuur te coördineren. Daarbij gelden er allerlei technische, administratieve en veiligheidsregels. In de nieuwe verordening staan alle zaken beschreven die bij de aanleg, onderhoud en opruimen van kabels en leidingen een rol spelen. Daarnaast komt er een nieuw handboek met allerlei voorschriften over onder meer verkeersmaatregelen en herstel van de openbare ruimte. Er komt ook een nieuwe schaderegeling.

Aalsmeer op de schop
Robert van Rijn, Wethouder Openbare Ruimte: “Aalsmeer gaat op de schop komende jaren. Om de werkzaamheden in goede banen te leiden willen we heldere afspraken met aannemers en netbeheerders. Uitgangspunt is werkzaamheden goed op elkaar afstemmen en overlast voor inwoners zo beperkt mogelijk houden. Een goede infrastructuur is van groot belang voor een toekomstbestendig Aalsmeer, zowel boven als onder de grond. Ook met het oog op toekomstige ontwikkelingen, zoals de energietransitie.”

Foto: werkzaamheden aan de Ringvaartzijde, foto archief AV

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment