Minister in gesprek

Vanmorgen bracht minister van Verkeer en Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen een bezoek aan Aalsmeer. Een vrij gesprek moest het worden. En dat werd het ook. Eerst achter gesloten deuren met burgemeester Oude Kotte en wethouder Van Duijn, aansluitend met ondernemers en bewoners.

Op de 'angstvallig' geheim gehouden locatie 'Zaai, kweek en eet' aan de Oosteinderweg werd de minister welkom geheten door een handvol demonstranten die ze direct opzocht, de hand drukte en hoorde wat ze te melden hadden.

Dezelfde demonstranten blokkeerden ruim een uur later de auto waarmee de minister haar weg naar volgende bestemming Uithoorn wilde vervolgen. Toen de minister uitstapte om te vragen wat hiervan de bedoeling was, werd geantwoord dat het een symbolische actie was. "Wij houden nu u tegen zoals we in de toekomst Schiphol tegen zullen houden."

De actie was kort, duurde slechts één minuut, maar de groep had zijn punt gemaakt. Al moest de uitleg wel een keer herhaald worden. De minister kon het niet verstaan omdat er juist een vliegtuig opsteeg.

Later meer.

Foto en tekst Arjen Vos

(advertentie)

5 Reacties

 • Anja Vermeulen :

  Het kan aan mij liggen maar er was ook bekendheid gegeven aan een demonstratie voor zover ik weet.
  Weet niet of het veel verschil had gemaakt op maandagochtend in de vakantieperiode, maar toch....

 • Krijtje vd Stoep :

  Ik vroeg Cora v Nieuwenhuizen waarom ze zo gejokt had over het aantal vliegbewegingen. (ruim 12500 uit de boeken gehouden). Ze antwoordde dat dit legaal jokken was, dus dat vond ze geen probleem.
  Roepen dat er eindelijk kerosinebelasting moet komen en dat ze moet kappen om Schiphol subsidie te geven mocht niet.

 • Krijn Korver :

  Echt representatief voor Aalsmeer "een handvol demonstranten".... van de overgrote meerderheid hoort de minister dus niets ….
  politiek geneuzel met links gezeur ….

Add a Comment