Raadsvergadering met weinig sexy agenda

Invoering van het nieuwe vergadermodel voor de gemeenteraad. Ja, dat is het belangrijkste onderwerp waarover de raad donderdagavond een besluit neemt. Sexy onderwerp? Mwah, het zal geen vele honderden belangstellenden de publieke tribune in drijven. Toch zit er 'iets leuks' voor Aalsmeerders aan vast: ze mogen voortaan meepraten met raadsleden in een rondetafelgesprek, dat dienst doet als voorbereidend overleg ten behoeve van de raadsvergadering. Tenminste als de fracties akkoord gaan, wat de verwachting is.

De gemeenteraad start met enkele woningbouwgerelateerde onderwerpen. Daaronder het met de nodige geheimhouding omgeven nieuwbouwproject De Tuinen van Aalsmeer (&2=1) en het mogelijk maken van de bouw van zes huizen aan Aalsmeerderweg 420-422.

Jeugdzorg
Verder komt de jeugdzorg ter sprake, die per 2015 bij de gemeente terecht komt. Het gaat niet om een inhoudelijke discussie, maar om het alvast maken van afspraken met jeugdhulpinstellingen over de financiële grenzen die de gemeente in 2015 heeft.

De raadsvergadering op 13 maart start om 20.00 uur met het beraad. Vanaf circa 21.10 uur is het raadsgedeelte. Iedereen is van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis. Op Radio Aalsmeer is de vergadering live te volgen.

Laatste keer
Het is de laatste raadsvergadering vóór de raadsverkiezingen volgende week woensdag. Voor vijf raadsleden is het hun laatste optreden: Ton Smit (CDA), Wim Spaargaren (VVD), Berry Nijmeijer (VVD), Frits Streijl (AB) en Harry Stokman (PACT). De overige zestien staan op de kandidatenlijsten op verkiesbare plaatsen.

Klik hier voor de agenda en stukken van het beraad en hier (aldaar datum wijzigen in 13 maart) voor die van de raad
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel