Renovatie gemeentehuis deze maand van start

Op 22 oktober, de eerste maandag van de herfstvakantie, wordt begonnen
met een ingrijpende renovatie van het gemeentehuis. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar en vinden voor een groot deel binnen in het gemeentehuis plaats. Tijdens de verbouwing bijft het gemeentehuis gewoon open. De kosten voor het hele project bedragen 5,6 miljoen euro. Ruim tweederde van dat bedrag wordt besteed aan achterstallig onderhoud en verduurzaming.
 
Geprobeerd wordt om tijdens de werkzaamheden de overlast voor de directe omgeving zo veel mogelijk te beperken. Maar dat er voor het gemeentehuis een bouwplaats wordt aangelegd en er geregeld vrachtverkeer van het Raadhuisplein gebruik zal moeten maken, is onvermijdelijk. De nabijgelegen winkels en het gezondheidscentrum blijven bereikbaar.
 
Lift verplaatst
Renovatie is nodig om het monumentale gebouw voor de toekomst te behouden. Uitgangspunten bij de verbouwing zijn: renoveren, verduurzamen, betere toegankelijkheid en behoud en versterking van de monumentale waarde. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het wegwerken van achterstallig onderhoud. Een van de opvallendste veranderingen zal zijn dat de lift, die nu nog tegen het bordes aanzit, naar de Van Cleeffkadezijde van het gebouw verplaatst wordt. 
 
Foto's archief AV 
(advertentie)

2 reacties

  1. Moet aalsmeer dat zelf betalen of zijn er allerlei subsidiepotten aangeboord? Volgens mij is Aalsmeer al jaren aan het bezuinigen en is er nergens geld voor. Een mooi gebouw voor die paar overgebleven ambtenaren?

  2. Ben ik soms dement aan het worden?
    Voor de renovatie-kosten van 5,6 miljoen kunnen er 2 nieuwe gemeentehuizen gebouwd worden.
    Dat wil zeggen dat beide ambtenaren, nu nog werkzaam in Aalsmeer, ieder een eigen gemeentehuis ter beschikking krijgen. Dan nog 2 burgemeesters om die beide ambtenaren te besturen en dan kan dementie dáár niet meer toeslaan, of is het soms al te laat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel